Artikeln publicerades 24 maj 2024

Anna Hållén årets företagare i Vaxholm

Torsdag 23 maj presenterade Företagarna Vaxholm årets företagare 2024. Utmärkelsen går till Anna Hållén som driver Winbergs kök & bar på kajen i Vaxholm.

– Jag blev jätteöverraskad, säger Anna. Jag trodde jag skulle ha möte med en medarbetare och så kom de med blommor, statyett och diplom istället.

Winbergs är en året-runt-öppen restaurang i Söderhamnen. Anna får utmärkelsen för att hon driver en "samlingsplats i Vaxholm för alla åldrar" med allsångskvällar, mat och glass. ”hon hjälper till att sätta Vaxholm på kartan” enligt juryns motivering.

Representanter för Företagarna Vaxholms styrelse överraskade Anna på Winbergs. Från Vaxholms stad deltog också näringslivssamordnare Mikaela Lodén och från kommunstyrelsen Tina Runhem (M) och Harald Hynell (L) som gratulerade med en fin blombukett.

– Det är inte helt enkelt att driva ett företag som har högsäsong under sommaren, säger Anna. Det är då pengarna ska in. Men vi kunde ju inte ha ett bättre läge i staden.

En av storsäljarna på sommaren är stekt strömming. Winbergs säljer cirka ett ton strömming varje sommar.

Årets företagare Anna Hållén med diplomet i händerna.

Foto: Tomas Jansson

Juryns motivering till årets företagare 2024:

Anna Hållén driver en av Vaxholms året-runt-öppna naturliga mötesplatser för både Vaxholmare och turister – Winbergs Kök & Bar AB – en samlingsplats för alla åldrar, mitt i hamnen bland Waxholmsbåtarna. Om sommaren är Allsångskvällarna på den stora uteserveringen en ständigt återkommande höjdpunkt och här deltar gärna många kända svenska artister.

På Winbergs Kök & Bar serveras allt ifrån korv, hamnburgare och glass till husmanskost och dagens lunch. Anna är en omtyckt arbetsgivare och skapar också sedan många år sommarjobb för Vaxholms ungdomar.

Anna är en välkänd Vaxholmsprofil, hon hjälper till att sätta Vaxholm på kartan och är verkligen värd att få titulera sig Årets Företagare i Vaxholm 2024!

Vaxholms stad skickar ett stort grattis till Anna Hållén!