Artikeln publicerades 9 oktober 2023

Lär dig mer under eMedborgarveckan

Under e-medborgarveckan erbjuder Vaxholms stad flera aktiviteter för dig som är nyfiken på att lära dig mer och bli mer självständig i att använda internet. Du kan få en personlig introduktion på biblioteket, delta i en IT-handledning eller kanske testa Virtual reality, VR.

Under vecka 41 firas sedan flera år tillbaka e-medborgarveckan i Sverige. Syftet är att öka den digitala närvaron och användningen av digitala e-tjänster. Vaxholms stad arrangerar en rad kostnadsfria aktiviteter öppna för allmänheten.

Aktiviteter i Vaxholm 9–15 oktober:

Vaxholms stadsbibliotek

På biblioteket kan du få tips på självinstruerande kurser online och annan litteratur. I studierummet finns datorer att använda. Under hela veckan kan du även vända dig till biblioteket för att boka en personlig introduktion för digital hjälp.

Öppet hus IT-handledning

Är du nyfiken på att lära dig mer om digital teknik och hur du kan bli mer självständig i att använda internet? IT-handledningen sker i form av öppet hus, och vi kommer ha surfplattor på plats att låna ifall du inte vill ta med din egen telefon eller surfplatta. Vi bjuder givetvis på fika!

Måndag 9/10 klockan 13.00–16.00 på Kanonen.

Tisdag 10/10 kl. 13.00–16.00 på Kanonen.

Kom och testa VR

Välkommen att prova på Virtual Reality (förkortas VR). Med ett par digitala glasögon tas du med till spännande platser där allting känns som om det är på riktigt.

Tisdag 10/10 klockan 13.00–15.00 på Kommunhuset.

Onsdag 11/10 klockan 10.00–12.00 på Kanonen.

 

Alla aktiviteter under veckan är kostnadsfria. Ingen anmälan krävs. Varmt välkomna!

Mer information

Läs mer om e-medborgarveckan och om samverkansnätverket Digidel: digidel.se Länk till annan webbplats.

För frågor kontakta Vaxholms stads e-strateg, e-post: sociala@vaxholm.se