Artikeln publicerades 1 juli 2022

Lyckad fest på skolavslutningen

Efter två års pandemiuppehåll var skolavslutningsevenemanget FEAST i år tillbaka på Lägret. Det drogfria firandet bjöd på en rad olika aktiviteter och lockade rekordmånga vaxholmsungdomar.

Evenemanget FEAST hölls torsdag 9 juni och välkomnade alla Vaxholms ungdomar från årskurs 4 och upp till 18 år. Evenemanget arrangerades av Vaxholms stads ungdomssamordnare som vanligtvis jobbar med bland annat ungdomsgården och lovaktiviteter. Syftet med FEAST är att erbjuda kommunens ungdomar en rolig kväll i en trygg och drogfri miljö.

Full aktivitet

Under kvällen fick besökarna bland annat prova på att klättra på en klättervägg, sitta kvar på en mekanisk tjur så länge som möjligt, kasta hästsko, spela fotboll, tävla på roddmaskin, spela kubb och mölkky och hänga runt och chilla. Vaxholms roddförening stod för försäljning av snacks och dryck under kvällen.

Drogfri kväll

Yngre barn var välkomna fram till klockan 20.00, därefter fick ungdomar i årskurs 6 upp till 18 år vara kvar till klockan 23.30. Efter klockan 20.00 fick alla besökare blåsa i en alkomätare för att säkerställa att ungdomarna var nyktra.

– Vilken kväll, säger ungdomssamordnaren Sara Sandbacka. Vi slog besöksrekord, det kom hela 439 ungdomar. Kvällen blev väldigt lyckad tack vare flera saker: bra planering, bra samarbete med föreningarna, bra personal på plats under kvällen, fint väder och sommarlovsglada barn och ungdomar.

Roddarklubben sålde fika till ungdomarna.