Artikeln publicerades 12 september 2023

Öppet hus kring skärgårdsutveckling 20/9

Onsdag 20 september ordnar Leader Stockholmsbygd öppet hus eller ”pop-up kontor” i rådhuset. Samma kväll hålls också ett informationsmöte. Meningen är att stödja projekt som gynnar skärgårds- och landsbygdsutvecklingen. Både föreningar och företag är välkomna.

Alla som har en bra projektidé att diskutera, eller bara är nyfikna på mer information är välkomna till ”pop-up kontoret” eller till kvällsmötet onsdag 20 september.

Leader Stockholmsbygd kommer att informera mer om sitt arbete och vilka som kan söka och få stöd för projektidéer som gynnar skärgårds- och landsbygdsutveckling. Både föreningar och företag kan söka stöd. Leader Stockholmsbygds personal, verksamhetsledare Susanne Ortmanns, projektledare för lokal platsutveckling Elin Lovén och ungdomscoach Lova Schierman kommer att vara på plats under eftermiddagen.

Kvällsmöte för nyfikna

För dig som inte har tid under eftermiddagen eller som mest är nyfiken på att höra mer om stödet hålls också ett informationsmöte samma kväll. Verksamhetsledare Susanne Ortmanns kommer då att informera om Leader Stockholmsbygd, vad man kan söka pengar för och hur man gör det. Anmälan till kvällsmötet görs via e-post till mikaela.loden@vaxholm.se senast måndag 18 september.

Pop-up kontoret är ett samarrangemang mellan Leader Stockholmsbygd och Vaxholms stad.

När var hur

När: onsdag 20 september, klockan 13.00–16.00 öppet hus, klockan 18.30–19:30, informationsmöte.

Var: Sessionssalen i Vaxholms rådhus.

Hur: Drop in under eftermiddagen, ingen anmälan krävs. Vill du diskutera en längre stund, kontakta gärna Leaderkontoret för att boka en tid, info@leaderstockholmsbygd.se.

Anmälan: Kvällsmötet har begränsat antal deltagare. Anmälan skickas till Mikaela Lodén, e-post: mikaela.loden@vaxholm.se.

Mer om Leader-metoden

  • En metod där boende, föreningar och företag i ett område driver och påverkar bygdens utveckling utifrån det förändringsbehov de identifierar.
  • Genomförs i samarbete mellan privat, ideell och offentlig sektor.
  • Finansieras av EU:s landsbygdsprogram, svenska staten, kommunerna Norrtälje, Österåker, Vaxholm, Värmdö, Haninge, Nynäshamn och Region Stockholm.

Mer information

Läs om Leader Stockholmsbygd finns på leaderstockholmsbygd.se Länk till annan webbplats.

För frågor kontakta Vaxholms stads näringslivssamordnare Mikaela Lodén, e-post: mikaela.loden@vaxholm.se