Artikeln publicerades 15 maj 2024

Rosa boxar för aktivitet på Lägret

Vaxholms stad vill uppmuntra till rörelseglädje och gemenskap. Därför kommer två boxar att ställas upp på Lägret med spel och sportmaterial att låna. Kettlebells, kubb, boule eller basket, välkommen att föreslå redskap och aktiviteter.

Till sommaren kommer invånare och besökare i Vaxholms stad ha möjligheten att låna spel och sportmaterial. Tanken är att det ska vara billigt och enkelt att aktivera sig utan att behöva egen utrustning. På Lägret kommer två nya rosa aktivitetsboxar att fyllas med olika utomhusaktiviteter. Genom att ladda ner en app går det sedan att låsa upp skåpen och låna utrusningen.

Syftet med skåpen är att skapa fler möjligheter för människor att vara aktiva. Spontanidrott och rörelse i vardagen är ju viktigt för att främja hälsa och välmående.

Aktivitetsboxarna är en del av arbetet med centrumutveckling och ett sätt att erbjuda fler aktiviteter under vår, sommar och höst på Lägret. Satsningen är till att börja med ett försök under ett år.

Hjälp till att välja aktiviteter

Innan aktivitetsboxarna placeras ut är invånare och andra besökare välkomna att tycka till om vilka aktiviteter som borde finnas i boxarna. Gå in på länken och föreslå de aktiviteter som du gärna skulle se i boxarna på Lägret.

Läs mer och föreslå aktiviteter här: Piffl aktiviteter Länk till annan webbplats.

Vi behöver dina förslag senast fredag 24 maj.