Artikeln publicerades 25 januari 2024

Ta med egen hundbajspåse

Vaxholms stad erbjuder sedan fler år gratis hundbajspåsar för den som missat att ta med en egen påse. På förekommen anledning vill vi påminna om att de fria påsarna är tänkta som räddare i nöden. Det är inte meningen att du ska bunkra fickorna fulla av påsar.

Bild på miljöstation för hundbajspåsar längs en vinterväg i Vaxholm.

För att främja en renare närmiljö i Vaxholms stad så erbjuder staden sedan flera år tillbaka i ett samarbete med TicsPac gratis hundbajspåsar till alla. Påsarna finns utplacerade på 40 olika stationer, utspridda över Resarö, Kullö, Vaxö och Rindö. Stationerna fylls på enligt ett visst intervall.

Vi ber er som hundägare tänka på att stationerna finns till som ett komplement till dina egna påsar.

Syftet med gratis hundbajspåsar är att om du som hundägare av misstag har glömt din påse hemma så kan du få tag i en hundbajspåse under din promenad med hunden. Målet är att tillsammans få en trivsam utemiljö fri från hundbajs.

Rekordhög förbrukning

På förekommen anledning vill vi påminna om att stationerna inte är till för att bunkra upp sina jackfickor fulla med hundbajspåsar. Det leder till en mycket hög förbrukning och risk för att påsarna tar slut. Meningen är att det alltid ska finnas en påse i närområdet när någon hundägare missat att ta med en egen påse ut.

Ta för vana att alltid ha med dig plastpåsar på din promenad. Den dagen du har glömt din påse, hoppas vi stationerna med hundbajspåsar kan hjälpa dig.

Tack för er förståelse!