Artikeln publicerades 11 juni 2024

Uteserveringar i Vaxholm får servera längre

Måndag 10 juni fattade Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd beslut om att förlänga den normalt tillåtna serveringstiden vid uteserveringar i Vaxholm och Täby från 22.00 till 23.00. Samtidigt stärks tillsynsarbetet.

Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd är gemensam för Täby och Vaxholm.

− Vi är glada att invånare och besökare i Täby och Vaxholm nu får möjlighet att njuta lite lägre av sommarkvällar på restaurang, säger Annica Nordgren (C), ordförande Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd.

Uteservering fram till 23.00 har förekommit tidigare, men normalt varit begränsad till området runt Täby Centrum och längs kajen mellan Kastellet och färjeläget på Vaxön i Vaxholm.

De restauranger som idag har tillstånd utomhus till 22.00 behöver ansöka om utökad serveringstid.

− De nya serveringstiderna är en del av ett helhetsgrepp på alkoholområdet där inriktningen kan ses som mer frihet under ansvar. De som sköter sin verksamhet väl har nu denna möjlighet, men samtidigt skärper vi tillsynen av restaurangerna, säger Christian Söderman (M), förste vice ordförande Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddsnämnd.

Vaxholms kommunalråd Tina Runhem (M) välkomnar beslutet.

– Det här är mycket positivt och jag gläds över att detta främjar både vaxholmare, företagare och besöksnäringen, säger hon. Det är också ett steg i riktningen för en levande stad.