Artikeln publicerades 17 januari 2024

Vaxholms stad samarbetar kring nytt hotell på Rindö

Genom ett samarbete mellan Vaxholms stad, fastighetsbolaget Tornstaden och hotellgruppen Winn skapas nu möjligheter att bygga ett nytt skärgårdshotell på Rindö. Det nya hotellet kommer att ligga nära Rindö hamn och kommer enligt planerna att ha cirka 150 rum.

– Det här känns både viktigt och roligt, säger kommunstyrelsens ordförande Tina Runhem (M). Genom att vi skapar möjligheter för ett hotell på Rindö stärker vi Vaxholm, som destination och som skärgårdens huvudstad.

I mars 2023 fattade kommunstyrelsen ett så kallat planbesked om att ändra detaljplanen för mark som Tornstaden äger på Rindö nära Oxdjupet och Rindö hamn. Ändringen gör att marken nu styckats upp. I den tidigare detaljplanen fanns planer på ett större hotell. Efter ändringen planeras nu ett mindre hotell på halva fastigheten och möjlighet att bygga bostäder på den andra halvan.

Tornstaden har nu sålt den ena tomten till hotellgruppen Winn och har samtidigt tecknat avtal med Winn för att bygga det nya hotellet. Planeringen är redan igång för ett hotell med cirka 150 rum, en SPA-anläggning och en restaurang men ännu återstår några steg innan spaden kan sättas i marken.

– Ett nytt hotell här i mellanskärgården kommer att förstärka Rindö och Vaxholm, säger Tina Runhem. Antalet besökare liksom antalet arbetstillfällen kommer att kunna öka för Vaxholms stad. Jag tror att det här kan gynna alla verksamheter på Rindö.

Tornstaden och Winn i startgroparna

– Vi ser fram emot ett fortsatt samarbete med Winn och att fortsätta utveckla Rindö långsiktigt tillsammans med Rindöborna och Vaxholms stad, säger Jan Edlund, koncernchef på Tornstaden. Jag är övertygad om att utvecklingen av både hotell och bostäder kommer att få många positiva effekter för både Rindöbor och kommunen i sin helhet.

Anders Junger, koncernchef för Winn hotel group, är entusiastisk över samarbetet med Tornstaden och möjligheten att få bidra till Rindös framtida utveckling som destination.

– Vårt mål är att skapa en genuin upplevelse som drar till sig besökare både lokalt och internationellt, säger han.

Jan Edlund Tornstaden, kommunstyrelsens ordförande Tina Runhem och Anders Junger Winn hotel group.

Jan Edlund Tornstaden, kommunstyrelsens ordförande Tina Runhem och Anders Junger Winn hotel group.