Val och antagning

Här har vi samlat länkar till några stora informationsportaler om Sveriges gymnasieutbildningar. Via portalerna hittar du vilka datum det är öppet hus, mässor och sista ansökningsdag.

Via portalerna hittar du vilka datum det är öppet hus, mässor och sista ansökningsdag.

För att välja rätt gymnasium och gymnasieprogram så behöver du veta vilka alternativ som finns. Förutom klassinformation, vägledningssamtal, kataloger, mässor och studiebesök så finns det en mängd information om gymnasiet på olika webbplatser.

Här länkas du till olika webbplatser om gymnasieutbildningar både i Stockholms län och hela Sverige. Här finns tips om mässor att besöka och information om hur du söker till gymnasiet.

Svensk utlandsundervisnings förening (SUF)

Här hittar du länkar till olika svenska utlandsskolor. SUF är en intresseorganisation för föräldraföreningar eller andra huvudmän, som anordnar svensk statsunderstödd undervisning utomlands. Svensk utlandsundervisnings förening (SUF) Länk till annan webbplats.

Arbetsförmedlingen

Här finns information om olika yrken och utbildningar. Du kan även göra intressetest. Arbetsförmedlingens yrkesinformation Länk till annan webbplats.

Dantemässan

Dantemässan Länk till annan webbplats. får du personliga råd av erfarna studie- och yrkesvägledare och möjlighet att prata med lärare och elever från några av Sveriges mest attraktiva gymnasieskolor. Bakom Dantemässan står flera gymnasieskolor i Täby och Danderyd.

Gymnasiemässan

Gymnasiemässan i Stockholm Länk till annan webbplats. är till för dig som bor i Stockholms län och som står inför ditt gymnasieval. Här får du och dina vårdnadshavare chansen att tillsammans träffa representanter från olika gymnasieskolor. På plats finns också studie- och yrkesvägledare, gymnasieantagningen och branschorganisationer redo att diskutera gymnasievalet.

Gymnasieantagningen i Stockholms län

gymnasieantagningen Länk till annan webbplats. gör du ditt gymnasieval med hjälp av ditt personnummer och din personliga kod som du får hemskickad i januari. Här hittar du alla sökbara utbildningar inom Stockholms län, länkar till de olika gymnasieskolornas öppet hus och intagningsstatistik från tidigare år.

Riksidrottsförbundet

Riksidrottsförbundet Länk till annan webbplats. kan du söka efter idrottsgymnasier och se sista ansökningsdatum. OBS! Sista ansökningsdatum är vanligtvis 15 oktober eller 1 december, beroende på sport.