Orkester och ensemble

För de flesta instrument erbjuds möjlighet att delta i en orkester eller ensemble efter ett par terminers spelande. Även vuxna och ungdomar som inte tar lektioner kan i vissa fall delta i grupperna.

Blåsorkester

Blåsorkersterna träffas måndagar klockan 17.50-18.20 i Kronängsskolans musiksal. Lärare är Jakob Norgren och Eirik Steinsvik.

Stråkensembler

Kulturskolan har stråkensembler på flera nivåer. Vanligen börjar man spela i den yngsta gruppen efter cirka ett år och flyttas efterhand upp till nästa nivå och så småningom till stråkorkestern. Vi spelar på konsert cirka två gånger per termin.

Stråkensemblerna repeterar på tisdagar i Kronängsskolans musiksal/aula.

Även vuxna är välkomna att delta i stråkensemblerna. Om du är intresserad eller har frågor, kontakta Maria Eriksson le Clercq via e-post: maria.erikssonleclercq@vaxholm.se.

Pop- och rockensemble

I rockskolan får du spela ditt instrument i en lärarhandledd ensemble i genrerna rock, pop och jazz. På sikt är det meningen att gruppen ska bli alltmer självgående.

Vanligtvis bildas grupperna från det att barnen är cirka elva-tolv år.

Marschorkestern

Marschorkestern spelar traditionsenligt vid skolavslutningarna. Våra blås- och slagverkselever utgör grunden i orkestern, men även ackordeonister och gitarrister deltar.

Julorkestern

Framåt jul brukar vi sätta ihop en stor orkester med många olika instrument. Vi spelar tillsammans några timmar och sedan kommer publiken och sjunger med.

Kontaktinformation

Vid frågor, vänligen kontakta Maria Eriksson le Clercq.
E-post: maria.erikssonleclercq@vaxholm.se