Återvinningscentral och återvinningsstationer

På Eriksövägen 2B finns kommunens återvinningscentral. Roslagsvatten ansvarar för verksamheten.

Återvinningsstationer i Vaxholm

FTI AB, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, är de som ansvarar för kommunens återvinningsstationer. Om behov av städning av stä Felanmälan görs direkt på FTI Länk till annan webbplats. om behov av städning eller tömning behöver göras.

Detaljerad information om var och vad du kan återvinna på respektive station hittar du på Vaxholmskartan Länk till annan webbplats.. Håll muspekaren över symbolen för information om respektive station.

Utöver de återvinninsstationer som FTI ansvarar för finns det ett antal extra behållare för tidningar och glas utställda på flera platser i kommunen.

Läs hur du sorterar ditt avfall: Roslagsvatten, sorteringstips Länk till annan webbplats.

Bygg- och rivningsavfall

Återvinningscentralen tar emot mindra mängder bygg och rivningsavfall. Information om avgifter mer mera: Roslagsvatten, Priser på återvinningscentralerna. Länk till annan webbplats.

Återvinning i skärgården

För boende på öar utan vägförbindelse finns möjlighet att lämna grovavfall till en flytande återvinningscentral. Grovavfall, farligt avfall och elavfall, kan då lämnas direkt på färjan under de anvisade tider som den flytande återvinningscentralen ligger vid bryggan. Det finns kunnig personal på plats som gärna hjälper dig med sorteringen.

Företag

Återvinningscentralen är i första hand till för privatpersoner men även verksamheter har möjlighet att lämna en mindre mängder avfall.