Njut av en attraktiv ”hemester”

Att se över vart och hur du reser kan bidra till minskade CO2-utsläpp, bättre hälsa, minskade kostnader och intressanta upplevelser i närmiljön.

Tips

Facebook-gruppen Tågsemester ger tips om smarta resor till trevliga semestermål i Sverige och Europa. Länk till annan webbplats.

Vaxholm och dess omgivningar har många fina platser som du lätt kan göra en utflykt till med cykel eller skärgårdsbåt. Hitta inspiration på Upplev Vaxholm eller Naturkartan.

En timma från Vaxholm finns allt som Stockholms län har att erbjuda. Få mer inspiration till trevliga utflykter på Visit Stockholm Länk till annan webbplats..

Sverige är ett vackert land med fantastisk natur och kultur. Det är väl värt en semester för att uppleva det unika landskap som många människor reser hit för att ta del av. Läs mer på Visit Sweden eller på Svenska turistföreningens webbplats.

Visste du att...

  • en flygresa till Thailand släpper ut ca 2 ton CO2e*?
  • sedan 1990 har utsläppen från svenskarnas flygresor ökat med 61 procent?
  • tåget Stockholm-Göteborg kostar från 185 kr och tar omkring 3 timmar?

*CO2e=koldioxidekvivalenter. För att få alla växthusgaser (exempelvis metan och lustgas) jämförbara multipliceras alla utsläpp, förutom koldioxid, med den växthuseffekt gasen har. Resultatet blir CO2e. Källa: Naturvårdsverket.

Territoriella utsläpp och upptag av växthusgaser, Naturvårdsverket Länk till annan webbplats.