Hållbara resor

Genom att se över dina transportvanor kan du både medverka till att bekämpa klimatförändringarna och bidra till bättre hälsa och välbefinnande för dig och din omgivning. Klicka på målsymbolerna för att veta mer om vad målen innebär och dess status i Sverige.

Cykla eller ta en promenad

Att välja cykeln eller benen som färdmedel är en investering i din hälsa, din ekonomi och i din livsmiljö.

Läs mer om att cykla eller promenera

Arrangera en vandrande skolbuss

Att engagera dig och ditt barn i en vandrande eller cyklande skolbuss medverkar till att både stora och små får motion och gemenskap, vilket bidrar till både fysiskt och psykiskt välmående.

Läs mer om att arrangera en vandrande skolbuss

Åk kollektivt

Att ta bussen eller båten till jobbet bidrar bland annat till bättre luft, egen hälsa, minskade växthusgas-utsläpp, mindre köer och mer plats för den som går eller cyklar.

Läs mer om att åka kollektivt

Samåk

Att samåka är ett miljövänligare, billigare och socialare alternativ till att köra egen bil. Du bidrar dessutom till mindre köer och mer plats för den som går eller cyklar.

Läs mer om samåkning

Arbeta på distans

Att arbeta hemifrån ger positiva miljöeffekter, en lugnare arbetsmiljö och sänkta resekostnader.

Läs mer om att arbeta på distans

Njut av en attraktiv "hemester"

Att se över vart och hur du reser kan bidra till minskade CO2-utsläpp, bättre hälsa, minskade kostnader och intressanta upplevelser i närmiljön.

Läs mer om att åka på "hemester"

Kör klimatsmart

Att se över vart och hur du reser kan bidra till minskade CO2-utsläpp, bättre hälsa, minskade kostnader och intressanta upplevelser i närmiljön.

Läs mer om att köra klimatsmart