Filmer om kajen

Här har vi samlat de filmer som har producerats om Vaxholms kajer. Filmerna är sorterade så att den nyaste filmen ligger längst upp i listan och den äldsta ligger längst ner.

Vad händer i höst?

Här beskrivs vad som händer i kajprojektet i höst och framåt. I september börjar vi i Västerhamnen. Senare i höst ska vägen i Österhamnen stängas av, då ledningsnätet för vatten och avlopp ska bytas ut.

Se kajrenoveringens olika skeden

Filmen nedan är en så kallad skedesvisualisering som visar olika skeden av kajrenoveringen utefter en tidslinje. Du kan själv dra i handtaget för att välja tidpunkt.

Startbild till skedesvisualisering

Det bultar och det bankar

Projektledaren Robert Klingvall och kulturprofilen Edward Blom om buller och bång vid spontarbetet i filmen nedan.

Avstänging av Österhamnen

Den 15 december 2023 påbörjas arbetet med renoveringen av kajen vid Österhamnen. Filmen nedan beskriver avstängningen och hur den påverkar båttrafiken i området.

Betongstöd till kajen gjuts på Kullön

I den här filmen beskrivs arbetet med de betongstöd som ska fungera som stödmur längs en del av den nya kajen.

Edward på kajen - expertträffen

Del två i filmserien med Edward Blom.

I den här filmen träffar Edward olika tekniska experter från Bjerking som jobbar med projekteringen för kajenprojektet. Genom dessa möten får han lära sig mer om hur man förbereder arbetet som ska ske och olika utmaningar som behöver hanteras på vägen.

Edward på kajen - första mötet

I den här filmen om kajen får vi följa med kulturhistorikern Edward Blom på en resa genom historiska fakta om Vaxholm och kajprojektets möjligheter och utmaningar.

Filmen är den första i en serie av filmer där Edward Blom följer kajenprojektets utveckling.

Så kommer det att se ut

Planarkitekt Anna Rhedin berättar i den här filmen om hur kajen kommer att se ut när den är klar och hur man resonerat kring utformningen.

Ursäkta att vi stör!

I den här filmen berättar Per Westman från Bjerking, projektets huvudbyggledare, mer om hur arbetet kan komma att störa och hur de störningsmoment som projektet orsakar kan minskas.

Vaxholms kajer och näringslivet

I filmen som du kan se nedan får du ta del av några av våra lokala företagares tankar och idéer kring kajen och dess framtid.

Varför måste kajen renoveras?

Projektledare för kajenprojektet, Robert Klingvall, berättar i den här filmen om bakgrund, slutsatser från utredningar samt beskriver både akuta och kommande behov.

Kajens historiska linjer

Inför den kommande kajrenoveringen har Vaxholms stad målat linjer på kajen för att visa var strandlinjen har legat tidigare. Se vår film om linjerna och kajens historia

Kontaktinformation

Vid frågor, vänligen kontakta tekniska enheten på Vaxholms stad via e-post: kajen@vaxholm.se

Projektledare: Robert Klingvall