Kommunalt dricksvatten

Det kommunala dricksvattnet är vårt bäst kontrollerade livsmedel, med höga kvalitetskrav från Livsmedelsverket. Vårt vatten kommer från Mälaren och bearbetas till ett av Sveriges bästa dricksvatten. Större delen av vårt drickvatten renas på Görvälnverket.

Problem med vattnet?

Skulle du uppleva en kraftig förändring av vattnet - av smak, lukt eller utseende, drick det inte då utan ta genast kontakt med Roslagsvattens kundservice på telefonnummer 08-540 835 00.

SMS-tjänst vid störningar i det kommunala VA-nätet

Roslagsvatten använder bland annat en sms-tjänst Länk till annan webbplats. för att informera om driftstörningar som rör boende med kommunalt vatten i kommunen.

Du som har ditt mobiltelefonnummer registrerat på fastigheten får automatiskt ett sms till din telefon med information när det inträffat en störning. Om du inte får sms kan det bero på att ditt telefonnummer inte är registrerat på fastigheten. Du kan du enkelt kontrollera, redigera och lägga till dina uppgifter på Roslagsvatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hårt eller mjukt vatten?

Det kommunala dricksvattnet i Vaxholm är medelhårt, nära mjukt. Dosera tvätt- och diskmedel som för mjukt vatten. Vattnet är svagt basiskt vilket motverkar korrosion i rören. Varmvatten är inte dricksvatten.

Koppla in kommunalt vatten och avlopp

Vill du koppla in kommunalt vatten och avlopp kontaktar du Roslagsvatten för mer information.