Artikeln publicerades 1 mars 2021

Gatugruset kvar ännu en tid

Även om det just nu är barmark så väntar Vaxholms stad med att sopa gatorna tills det blir varmare och vintern beräknas vara helt över. Gruset tas upp vid vårstädningen, vanligtvis i mitten av april.

Den sista veckan i februari var ovanligt varm och de stora mängderna snö som föll under vintern har nu smält bort. Gruset ligger ännu kvar på de kommunala gatorna. Eftersom vintern ännu inte är slut och temperaturen fortsatt väntas variera kring nollan kommer grusupptagningen inte att ske under mars månad.

Gruset behövs, det är inte ovanligt med blixthalka på grund av frost och glansis under mars månad. Vaxholms stad kommer därför att låta gruset ligga kvar till vårstädningen. Den påbörjas när temperaturen stabiliserats över nollan, vanligtvis i mitten av april.