Artikeln publicerades 2 mars 2021

Trafikstörningar i Arninge

I mars börjar trafikverket bygga en ny cirkulationsplats vid Trafikplats Arninge. Det handlar om påfarten till E18 från Vaxholmsvägen mot Stockholm. Trafiken får köra en omväg fram till Arninge centrum vilket kan orsaka köer. Arbetet beräknas vara klart i augusti 2021.

Trafikverket bygger just nu E18 Arninge station för att skapa snabba, säkra och enkla byten mellan buss, tåg, cykel och bil. Man har bland annat byggt en gångbro över motorvägen för att pendlare ska kunna ta sig till och från den kommande tågstationen för Roslagsbanan. Här byggs också ett nytt busstorg.

Omväg fram till augusti

Från och med i mars och under våren och sommaren 2021 byggs en ny cirkulationsplats på Arningevägen just väster om E18. Under arbetet kommer viss trafik att få köra omvägar vilket kan orsaka köer, särskilt i rusningstid. I augusti 2021 planerar Trafikverket att öppna cirkulationsplatsen för trafik.

Läs mer: Trafikverket, arbetet med Arninge Station Länk till annan webbplats.