Artikeln publicerades 25 mars 2021

Sandsopning från vecka 13

Äntligen ett kärt vårtecken! Under vecka 13 inleds upptagning av sand och grus från Vaxholms gator.

Med början under vecka 13 påbörjas årets sandsopning. Arbetet börjar med grovsopning och därefter med finsopning längs vägbanor och trottoarer. Arbetet beräknas pågå under april.

Till en början pågår arbetet endast några timmar per dag. Anledningen är att det fortfarande kan vara minusgrader på natten, vilket gör att vattnet som används för att det inte ska damma fryser till is på vägarna. Så snart vädret tillåter kommer arbetet att intensifieras.

Centrumområden och stora gator är prioriterade i början, därefter sopas övriga områden. Ordningen bland områdena alterneras över åren så att inget område alltid kommer sist. Eftersom vädret påverkar arbetet går det inte att säga exakt vilka veckor som respektive område sopas. Ihållande regn kan till exempel göra att det blir svårt att ta upp sanden.

Vem gör vad?
I Vaxholms stad finns det många olika väghållare och det kan ibland vara svårt att veta vem som ansvarar för vägen.

  • Kommunen: Peab Drift och Underhåll sköter kommunala gator, vägar och torg. JRF sköter parkmark.
  • Vägförening, samfällighet & fastighetsägare: sköter sina vägar och områden.
  • Trafikverket: sköter väg 274 och huvudvägar på Resarö.

Felanmälan
Om du upplever att det finns partier och vägavsnitt som behöver åtgärdas är du välkommen att göra en felanmälan via e-tjänsten ”Skriv till oss” här på stadens webbplats eller kontakta tekniska@vaxholm.se. Ange alltid tid, plats och vad det är du felanmäler. Uppge gärna namn, e-postadress och telefonnummer ifall vi behöver komma i kontakt med dig.