Artikeln publicerades 6 juli 2021

Trafikstörningar i Arninge - välj trafikplats Ullna

Under vecka 28 börjar Trafikverket att bygga om den östra korsningen i trafikplats Arninge till en korsning med trafikljus.

Arbetena kommer medföra längre restider för dig som ska svänga norrut på E18 från Arninge samt för dig som ska till och från Vaxholm.

Med start från vecka 28 kommer den nuvarande så kallade droppen att byggas om, vid östra delen av Trafikplats Arninge, till en korsning med trafikljus.

Det medför att det kommer bli svårare för dig som ska åka till och från Vaxholm, därför är det viktigt att du planerar din resa i god tid. För dig som kommer från Arninge och ska norrut mot Norrtälje föreslår Trafikverket istället att du använder trafikplats 186/Ullna strax norrut som fungerar som vanligt. Detta med tanke på att ingen trafik som kommer från Arninge får svänga vänster norrut på E18. Den 7 augusti kan du åter köra norrut på E18 från Arninge.

Anledningen till varför trafikljuset byggs är för att skapa ett bättre trafikflöde till och från Arninge och Vaxholm. Ombyggnaden behöver också göras för att se till att bussarna från Vaxholm kan ta sig smidigt och säkert till Arninge station öster om E18.

Trafikströmmarna vid trafikplats Arninge ser olika ut på morgonen respektive eftermiddag.
Med trafikljus i korsningen kan trafiken anpassas efter vilken trafikström som är störst under olika tider på dygnet.

Följ framdriften på Trafikverkets hemsida: trafikverket.se/arninge Länk till annan webbplats.

Arbetena med de nya trafikljusen kommer att vara klara i oktober 2021. Trafikverket gör allt för att påverka trafiken så lite som möjligt under så kort tid som möjligt.