Artikeln publicerades 8 mars 2022

Sandsopning i mitten av april

Den senaste veckan har varit vacker men lurig med vårväder på dagen och vintertemperaturer på natten. Under dagtid smälter isen på marken och nattetid fryser det igen och blir halt. Den efterlängtade sandsopningen på gatorna sker troligen i mitten av april.

För att undvika halkskador åker kommunens entreprenör runt varje dag och stödsandar eller fyller på de allmänna sandlådorna vid behov. En tunn hinna is på gator och gång- och cykelbanor kallas svartis när isen ser ut som asfalt men är is och därmed väldigt halt.

Kommunen uppmanar alla att vara extra försiktiga nu när det är kallt och halt på marken men vår i luften.

Sandsopningen klar i maj

Väderprognosen framöver liknar vädret i förra veckan med torrt vårväder endast på dagarna. Apropå våren så har Vaxholmare redan börjat höra av sig med frågor om när de efterlängtade vårtecknen sandupptagning och dammbindning sker.

Sanden ligger kvar till dess att temperaturen med säkerhet stabiliserat sig över nollan. Vanligtvis brukar sanduppptagningen börja i mitten av april. Söndag 15 maj ska arbetet vara helt klart. Därefter påbörjas dammbindningen av stadens grusytor.

Kontaktinformation

Vid frågor kontakta tekniska enheten, e-post: tekniska@vaxholm.se