Artikeln publicerades 28 oktober 2022

Höststädning av gator och vägar

Höstens städning av vägar och gator har nu påbörjats och kommer att pågå till dess att träden tappat alla sina löv.

Under hösten kan löven falla ända från oktober till december, därför är det svårt att hålla det helt lövfritt på gator och vägar. Kommunens entreprenör kör kontinuerligt runt för att samlar upp löv som skräpar ner och hindrar dagvattnet att rinna ner i diken eller brunnar.

När är det klart?

Det beror helt och hållet på när alla löv släppts från träden.Fförhoppningsvis sker det i god tid innan snön kommer så att vi hinner samla upp de sista löven också.

Hur kan jag som medborgare hjälpa till?

Ser du en dagvattenbrunn som är täckt av löv, så att vattnet inte rinner undan, kan du hjälpa till genom att ta ett foto på brunnen med omgivning och felanmäla det till tekniska@vaxholm.se alternativt via vår e-tjänst "Skriv till oss". Länk till annan webbplats.

Det är fastighetsägaren som ansvarar för de löv som faller från träd på den egna tomten. De ska inte krattas ut på gatan. Mellan april och oktober går det bra att lämna trädgårdsavfall på Roslagsvattens återvinningscentral på Eriksövägen.

Bild som visar höstlöv som ligger på en gata och trottoar

Kontaktuppgifter

Vid frågor kontakta tekniska enheten, e-post: tekniska@vaxholm.se.