logo

Nyhetsarkiv

 • 2020-03-28
  Förbud mot allmänna sammankomster med fler än 50 personer
  Från och med söndag 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Skolor, kollektivtrafik, privata evenemang och besök i affärer omfattas inte.
 • 2020-03-27
  Öppna förskolan stänger inomhusverksamheten
  Med start fredag 27/3 kommer öppna förskolans verksamhet att förändras till följd av covid-19. Tills vidare stängs all inomhusverksamhet. Uteverksamheten på fredagar bedrivs som vanligt.
 • 2020-03-26
  Risk för gräsbrand i flera län
  Under den tidiga våren har SMHI utfärdat risker för gräsbrand i flera län, bland annat Stockholm. Det beror på att det varit torrt väder och då kan det torra fjolårsgräset lätt börja brinna.
 • 2020-03-26
  Restaurering av hembygdsgården dröjer
  Den skadade hembygdsgården kommer inte att hinna färdigställas i tid för att det ska kunna bli någon café- eller museiverksamhet i byggnaden under sommaren 2020. Först när nämnden tagit beslut om restaurering kan en tidsplan för arbetet tas fram.
 • 2020-03-26
  Våld är aldrig ok
  Nu när allt fler isolerar sig hemma har det kommit tecken på att våld i nära relationer ökar i Sverige. Om du lever i en relation där det förekommer våld eller hot om våld kan du få hjälp av socialtjänsten i Vaxholms stad.
 • 2020-03-24
  Håll igång med fysisk aktivitet
  I spåren av Covid-19 har många Vaxholmsbor minskad social kontakt för att minska risken för smittspridning. Följden kan bli ohälsosamt stillasittande. Här är tips på aktiviteter med låg risk för smittspridning.
 • 2020-03-24
  Anpassning av polisens verksamhet
  Med anledning av covid-19 och det rådande läget förändras polisverksamheten i LPO Täby, där Vaxholm ingår. Polisens områdeskontor kommer tillfälligt att hållas stängda till förmån för ökad närvaro i mer prioriterade miljöer.
 • 2020-03-23
  Har du skyddsutrustning att avvara?
  I rådande situation har kommunala verksamheter begränsade möjligheter att få leveranser av skyddsutrustning till både äldreboenden och hemtjänst. Skyddsutrustning kan vara avgörande för att förhindra smittspridning och i en sådan situation går det åt mycket material.
 • 2020-03-20
  Lokala initiativ för att hjälpa
  Många invånare vill hjälpa till med att stötta och underlätta för varandra såhär i tider av coronakris. Hämtmat från restauranger, särskilda öppettider för riskgrupper eller hjälp att handla mat. Här är några tips.
 • 2020-03-20
  Läget i Vaxholms skolor och förskolor
  På uppmaning av regeringen planerar Vaxholms stads skolor och förskolor för en eventuell stängning om direktiv skulle komma.
 • 2020-03-20
  Åtgärder för att stärka Vaxholms företag
  Vaxholm är en företagstät kommun och många lokala företag drabbas nu av effekterna av coronaviruset. Vaxholms stad har därför vidtagit en rad åtgärden för att underlätta i det aktuella läget.
 • 2020-03-19
  Inställda kurser i samhällsorientering
  Kurserna i samhällsorientering för nyanlända i Stockholms län pausas från och med den 18 mars. Beslutet har tagits efter rekommendationerna från regeringen om att gå över till distansutbildning för bland annat vuxenutbildningen.
 • 2020-03-18
  Vaxholms stads krisledningsnämnd värnar politiska möten
  Möten med Vaxholms stads krisledningsnämnd är sällsynta, men under onsdagen sammanträde nämnden. Det genomfördes i förberedande syfte med anledning av det rådande läget i samhället, där kommunen bedriver ett omfattande och samordnat arbete för att bidra till att begränsa coronavirusets spridning, säkerställa den kommunala verksamheten och öka tryggheten i samhället.
 • 2020-03-18
  Information till företag som påverkas av coronaviruset
  Många företag drabbas hårt av de effekter som coronaviruset för med sig. Olika myndigheter har tagit fram lösningar för att försöka stötta de företag som drabbas.
 • 2020-03-18
  Elektroniska fakturor från Vaxholms stad
  Nu blir det enklare att betala fakturorna från till exempel hemtjänsten, barnomsorgen eller kulturskolan. I dagarna inför Vaxholms stad nya alternativa betalningssätt för kommunens fakturor. Förutom pappersfaktura eller autogiro kan du nu också välja elektronisk faktura eller faktura via e-post.
 • 2020-03-17
  Distansutbildning från gymnasieklass och uppåt; rekommendation från regeringen
  Regeringen rekommenderar alla skolor från och med gymnasiet och uppåt att ställa om undervisningen så att den kan genomföras på distans. Rekommendationen innefattar bland annat gymnasiet, vuxenutbildning, yrkeshögskola och vuxenutbildning. Det meddelade stadsminister Stefan Löfven vid en presskonferens under tisdagsmorgonen. Respektive skola har nu att informera berörda om hur de avser agera.
 • 2020-03-12
  Coronaviruset, så agerar vi i Vaxholms stad (må 16/3)
  Regeringen tog onsdag 11 mars beslut om förbud mot allmänna sammankomster. Myndigheternas strategi är att begränsa smittspridning och inom Vaxholms stad har vi vidtagit en rad åtgärder för att bidra i arbetet med att minska smittspridningen.
 • 2020-03-11
  Guldbron genom Oxdjupet
  Stränderna kring Oxdjupet fylldes av intresserade människor på onsdagen vid lunchtid när den guldfärgade stålbron från Kina passerade Rindö på sin väg mot Slussen i Stockholm.
 • 2020-03-06
  Reparationer kring färjelägen
  Under våren 2020 kommer Vaxholmsledens färjelägen att underhållas. I trafikverkets färjeläge vid Västerhamnsplan i Vaxholm genomförs arbetet preliminärt 9–31 mars 2020. På Rindö genomförs byggarbeten 1–29 april.
 • 2020-03-05
  Information om coronaviruset
  Vi kan alla bidra till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att undvika att sprida obekräftad information. I tider av oro är det extra viktigt att vara källkritisk och inte dela osäker information.
 • 2020-03-05
  Underhåll av e-tjänster fredag
  Fredagen 6 mars klockan 9.00–13.00 kommer underhåll av Vaxholms stads e-tjänster att utföras. Det innebär att e-tjänsterna inte kommer att vara tillgängliga under denna tid. Även åtkomsten av fliken Mina sidor kommer att påverkas.
 • 2020-03-04
  Skrota båten gratis
  Fram till 31 december 2020 kan fritidsbåtar upp till tre ton skrotas gratis på några av de 25 insamlingsplatser som finns i landet.
 • 2020-03-03
  Öppet möte om Arninge, E18 och båtpendling
  Vaxholms stad bjuder in till informationsmöte om pågående planer och arbeten vid Arninge Station och längs E18. Samtidigt informerar Trafikförvaltningen om pendelbåtsförsöket hösten 2020.