logo

Stockholms läns landsting krisstöd under påskhelgen

Med anledning av det attentat som inträffade på Drottninggatan 7 april har Stockholms läns landsting förstärkt krisstöd under påskhelgen.

Det är fortfarande många som behöver stöd och hjälp för att bearbeta upplevelser och reaktioner efter fredagens händelser och Stockholms läns landsting befinner sig i stabsläge. Erfarna krisstödjare finns tillgängliga dygnet runt på en krisstödstelefon. En drop-in-mottagning har öppet även under påskhelgen.

 

Krisstödstelefon

Landstingets krisstödstelefon öppnade direkt efter fredagens attentat. Om man behöver stöd ska man ringa växelnumret 08-517 700 00 och be att få komma till krisstödstelefonen. Även sjuksköterskorna på 1177 Vårdguiden finns tillgängliga på telefonnummer 1177 dygnet runt.

 

Krisstödscentrum

Stockholms stad och Stockholms läns landsting har ett gemensamt krisstödscentrum, med drop-in, på Hantverkargatan 3D i Stockholm. Dit finns möjlighet att komma och prata om sin oro eller sina upplevelser. Krisstödscentrum kommer att vara öppet varje dag klockan 12.00-21.00, även under helgdagarna.

Via länkarna nedan finns all information om landstingets förstärkta krisstöd.

 

1177 Vårdguiden – för länets invånare

Information om tillgängligt krisstöd i Stockholms län och handfasta råd till personer som varit med om allvarliga händelser finns publicerad på 1177 Vårdguidens webbplats.

 

Om du behöver stöd i samband med allvarlig händelselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Utökat krisstödscentrumlänk till annan webbplats

Råd till personer som varit med om allvarlig händelselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senaste publicerad av: Elisabeth Larsen Brolin

Datum: 2017-04-13