logo

Barnahus Stockholm Nord invigs

Vid årsskiftet slogs Barnahus Norrort och Barnahus södra Roslagen ihop till Barnahus Stockholm Nord. Nu invigs verksamhetens nya lokaler i Sollentuna. 

Vaxholms stad är en av tio kommuner som samverkar i Barnahus Stockholm Nord, där polis, socialtjänst, barnmedicin och barn- och ungdomspsykiatrin arbetar tillsammans för att hjälpa barn som blivit utsatta för brott. 16 november invigs verksamhetens nya lokaler som ska möjliggöra en större verksamhet, särskilt anpassad för barn och unga.   


Syftet med verksamheten är att barn och unga som misstänks ha varit utsatta, eller utsätts för brott, ska kunna träffa de myndigheter som blir inblandade under ett och samma tak och därmed inte utsättas för upprepade förhör, intervjuer och samtal i onödan.


Verksamheten bedrivs i samverkan mellan polis, landsting, åklagare och kommunerna; Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby, Järfälla, Upplands-Bro, Täby, Vaxholm, Danderyd, Österåker, och Vallentuna.


Läs mer om Barnhus Stockholm Nordlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Är du orolig för ett barn?

Om du misstänker att ett barn utsätts för brott eller övergrepp eller på annat sätt far illa ska du anmäla det till socialtjänsten. Socialtjänsten agerar vidare utifrån anmälan. De kan till exempel göra en polisanmälan och se till att ärendet går vidare till Barnahus

2018-11-06