logo

Lokala initiativ för att hjälpa

Många invånare vill hjälpa till med att stötta och underlätta för varandra såhär i tider av coronakris. Hämtmat från restauranger, särskilda öppettider för riskgrupper eller hjälp att handla mat. Här är några tips.

Kriser innebär inte bara elände utan lockar också fram viljan att hjälpa till och göra gott hos många människor. På Facebook finns många positiva initiativ för att hjälpa andra och underlätta livet i hemkarantän som många just nu lever i. Många frivilliga vill hjälpa till.


Den som behöver hjälp med att handla och få maten hemlevererad kan till exempel söka sig till Facebookgruppen Corona-Hjälp till med inköp till riskgrupper Danderyd - Norrtäljelänk till annan webbplats där flera frivilliga Vaxholmare är med och erbjuder sina tjänster.


Vaxholms livsmedelsbutiker har extra hög efterfrågan just nu och anpassar sig också för att ge extra service med hemkörning och särskilda öppettider för riskgrupper.

Läs mer på livsmedelsbutikernas Facebooksidor:


Coop Vaxholmlänk till annan webbplats


Ica supermarket Waxholmlänk till annan webbplats


Ica Resarölänk till annan webbplats


Handlar'n på Rindö saknar Facebook-sida men tar emot beställninar via telefon och sms. Maten packas ned i påsar och placeras utanför butiken för upphämtning. Beställning på sms: 073-5308705

Beställning på telefon: 076-941 50 07


Flera av Vaxholms restauranger håller öppet och välkomnar alla som är friska. Flera av restaurangerna erbjuder också hämtmat.

Läs mer på Destination Vaxholmlänk till annan webbplats


Det finns förstås många fler goda initiativ i lokala föreningar och grupper.


Tillsammans stöttar vi varandra genom krisen!

2020-03-20