Kommunhuset
Eriksövägen 27B

Ansök eller säg upp plats

Här hittar du information om hur du ansöker eller säger upp plats på Vaxholms stads kommunala förskolor och familjedaghem. Du hanterar ditt barns plats via vår e-tjänst.

Ansök om plats

Du kan ansöka om plats först efter att ditt barn har fötts. Ditt barn kan tidigast börja förskola eller familjedaghem vid ett års ålder. Ansök senast fyra månader innan det datum du har behov av plats.

Via vår e-tjänst fyller du i din platsansökan digitalt. För att använda tjänsten behöver du ha e-legitimation. Du når tjänsten genom att klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Säg upp plats

En plats avslutas per automatik den 31 juli det år barnet fyller sex år. Om platsen ska avslutas tidigare, exempelvis vid flytt, byte eller omplacering säger du upp ditt barns plats via vår e-tjänst. För att använda tjänsten behöver du ha e-legitimation. Du når tjänsten genom att klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Uppsägningstiden är två månader varav uppsägningsmånaden räknas som en månad. Påbörjad månad debiteras med hel månadsavgift.

I det fall en plats återupptas inom tre månader från sista debiteringsdag tas avgift ut som om platsen inte varit uppsagd. Det gäller även vid sommaruppehåll mellan förskola och fritidshem i samband med barnets övergång till förskoleklass.

Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter och därför inte kan fylla i formuläret ska du stället kontakta Utbildningsförvaltningen. De kan ge dig mer information och ta emot din ansökan via e-post eller telefon istället.

GDPR

Vid handläggningen av ditt ärende registreras och behandlas dina uppgifter i enlighet med GDPR.

Förskoleplats i en annan kommun

Om du bor i Vaxholms stad och önskar plats i en förskola eller familjedaghem i en annan kommun så kan Vaxholms stad bevilja utbetalning av förskolepeng till verksamheten. Villkoren för detta är att du har rätt till förskoleplats enligt Vaxholms stads riktlinjer och att ditt barn är folkbokförd i Vaxholm.

Den mottagande verksamheten måste accepterar Vaxholms stads ersättning av förskolepeng och uppvisa tillstånd för att bedriva förskoleverksamhet, sin F-skattsedel samt en skriftlig överenskommelse mellan er och verksamheten. Vaxholms stad debiterar föräldraavgiften.