Kommunhuset
Eriksövägen 27B

Ansök om plats

Om du vill ansöka eller säga upp din plats i förskola eller familjedaghem klicka härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Personuppgiftslagen

Vid handläggningen av ditt ärende registreras  och behandlas dina uppgifter i enlighet med Personuppgiftslagen PULlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Skyddade personuppgifter

Om du har skyddade personuppgifter och därför inte kan fylla i formuläret ska du stället kontakta Utbildningsförvaltningen. De kan ge dig mer information och ta emot din ansökan via e-post eller telefon istället.

Förskoleplats i en annan kommun

Om du bor i Vaxholms stad och önskar plats i en förskola eller familjedaghem i en annan kommun så kan Vaxholms stad bevilja utbetalning av förskolepeng till verksamheten. Villkoren för detta är att du har rätt till förskoleplats enligt Vaxholms stads riktlinjer och att ditt barn är folkbokförd i Vaxholm.

Den mottagande verksamheten måste accepterar Vaxholms stads ersättning av förskolepeng och uppvisa tillstånd för att bedriva förskoleverksamhet, sin F-skattsedel samt en skriftlig överenskommelse mellan er och verksamheten.

Vaxholms stad debiterar föräldraavgiften.

Säg upp plats

En plats avslutas per automatik den 31 juli det år barnet fyller sex år. Om platsen ska avslutas tidigare, exempelvis vid flytt, byte eller omplacering ska en skriftlig uppsägning lämnas till verksamheten. Uppsägningstiden är två månader varav uppsägningsmånaden räknas som en månad. Påbörjad månad debiteras med hel månadsavgift.

I det fall en plats återupptas inom tre månader från sista debiteringsdag tas avgift ut som om platsen inte varit uppsagd. Det gäller även vid sommaruppehåll mellan förskola och fritidshem i samband med barnets övergång till förskoleklass.