logo

Kontakta oss

Besöksadress

Test

Telefon

08-541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Grundskola, grundsärskola, förskoleklass och fritidshem

I Vaxholms skolor ska alla elever känna glädje trygghet och lust att lära. Med engagerade pedagoger och varierad undervisning arbetar vi för att alla elever ska nå så långt det är möjligt.

Dags att söka skola

Mellan 26 november och 10 december kan du ansöka om skola i Vaxholm om du har barn som ska börja i förskoleklass och är född 2014. När du vet vilken skola du vill söka gör du din ansökan via Vaxholms stads e-tjänst. Du kan göra din ansökan när du vill under ansökningsperioden. Tidpunkten påverkar inte beslut om skolplacering för ditt barn. Mer information om hur du går tillväga hittar du i broschyren nedan. 


Gör ansökan om skolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


"Dags att söka skola - För dig som har barn som ska börja i förskoleklass nästa år"PDF


Barn som ska börja i årskurs 7

Alla barn folkbokförda i Vaxholm har garanterad plats i stadens grundskola för årskurs 7–9, Kronängsskolan. Det innebär att du som har barn som ska börja i årskurs 7 och i dag går på en skola i Vaxholm inte behöver ansöka om du vill att ditt barn ska fortsätta sin skolgång i stadens grundskola 7–9. Detsamma gäller om ditt barn ska gå kvar i nuvarande skola under nästa läsår.


Om ditt barn ska välja en annan skola inför årskurs 7 behöver vårdnadshavare registrera ett skolbyte i e-tjänsten. Barnet kan till exempel välja att börja på en skola utanför kommunen efter avslutad skolgång på någon av våra skolor i Vaxholm, eller välja att avsluta sin skolgång utanför kommunen för att i stället börja på Kronängsskolan.


För dig som har barn som ska byta skola hittar du mer information under fliken Skolbyte i grundskola.  


Barn folkbokförda utanför Vaxholm

Har du barn som idag går skola i Vaxholm och är folkbokförd i annan kommun men önskar plats på Kronängsskolan måste du ansöka inför årskurs 7. Du kan ansöka via stadens e-tjänst under läsåret.


Så jobbar vi i våra skolor

I våra skolor erbjuds en modern utbildning med fokus på att ge varje elev det stöd och de utmaningar som just han eller hon behöver. Vi erbjuder en stimulerande lärmiljö, hög kunskap inom specialpedagogik och ett digitalt verktyg per elev i årskurs 1-9.


Vaxholms stads grundskolor har en hög andel lärare med pedagogisk högskoleexamen, vilket bidrar till att våra niondeklassare flera år i rad visar fina resultat. 2018 presterar de bättre än någonsin; 97,7 procent av våra elever är behöriga till gymnasiet och 94,6 procent uppnådde kunskapskraven i alla ämnen.


Utöver våra kommunala grundskolor finns också en fristående grundskola i Vaxholm.


Genvägar

Förskoleklass

Våra kommunala skolor

Skolplacering och skolbyten

Lov och ledigheter

Fritidshem och fritidsklubb

 

Sidan publicerades: 2019-11-20