logo

Kontakta oss

Besöksadress

Hamngatan 52

Telefon

08-541 708 87

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Fritidsgård - Storstugan och Frallan

Storstugan uppfördes för att vara en plats där människor kunde mötas och umgås. Frallan är en del av Norrbergskolans lokaler

Storstugan byggdes år 1909 av kustartilleriet i Vaxholm för att användas som soldathem. Konstnären Anders Zorn var hedersgäst vid den officiella invigningen 1910.

Efter om- och tillbyggnad startade under 1950-talet ungdoms- och föreningsverksamhet som pågår än! I dag, efter snart ett sekel, är Storstugan fortfarande en viktig umgänges- och mötesplats.

Syftet med verksamheten är att skapa en arena för ungdomar i Vaxholm. Vi som jobbar på Storstugan driver även öppen fritidsgårdsveksamhet på Frallan som är nytt sedan vårterminen 2016.

 

Storstugans fritidsgård

Varje fredag under skolterminerna har vi öppen fritidsgård 19.00-23.00 på Storstugan för dig som går i årskurs 7 till och med gymnasiet! Då erbjuds bland annat biljard, stor aktivitetssal och redskap för exempelvis idrott och lek, kiosk, gratis internet, pyssel, bakning, storbildsskärm, tv-spel och andra spel. Fortlöpande information kring alla gårdsaktiviteterna hittar du på vår facebooksida "Storstugans Fritidsgård" samt på vårt instagramkonto @vaxholms_fritidsgard


Vi har även ett par mycket omtyckta diskotek varje termin som vänder sig till dig som går i årskurs 4-6. Följ oss på Instagram för aktuella datum och fortlöpande info om dem @disco_storstugan

 

Storstugan är huvudansvarig för den årliga skolavslutningsfesten FEAST, som är ett samarbete mellan flera olika aktörer inom kommunen som arbetar kring och med ungdomar - kyrkan, föreningslivet och ideella fritidsgårdar. Detta är en stor fest för dig i mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet. Ett tillfälle att fira in sommarlovet tillsammans med andra. Missa inte detta! Mer info på sociala medier.


Instagram


 

Frallan - öppen fritidsgård alla skoleftermiddagar

Ungdomscaféet hittar du i cafeterialokalerna på Norrbergsskolan, vid ingången närmast Storstugan (där det sitter en stor klocka på fasaden) 


Frallan har öppet för ALLA i årskurs 6-9, alltså även du som inte går på Norrbergsskolan är hjärtligt välkommen!

 

Vi har öppet alla skoldagar 14:00-17:00 och hos oss kan du köpa lättare mat eller fika, få tillgång till internet, spela biljard, pingis, tv-spel, bibliotek, mindre grupprum för lugn och ro samt tv, musik, spel och trevligt sällskap från både vuxna och andra unga!

Kontaktinformation

 

Fritidsgårdsansvarig Sabina Rydberg

 

Mail:

sabina.rydberg@vaxholm.se

 

Telefon:

Frallan (telefontid mån-fre 14-17) 08-541 708 88

Storstugan (endast fredagkväll 19-23) 08-541 708 87

 

För brådskande ärenden kontakta Norrbergsskolans expedition

 

Dela sidan