logo

Kontakta oss

Besöksadress

Ingenjörvägen 1
Vaxholm

Telefon

08-541 708 70, sms till 073 245 87 14

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Kulturskolan


På Kulturskolan kan du sjunga, spela instrument och spela teater

Kulturskolan ligger i Kronängsskolan. Viss undervisning äger även rum på Resarö skola, Rindö skola och Söderfjärdsskolan.

Förändringar i drama och kör med anledning av Covid-19

2020-04-07

Från och med 20/4 kommer drama och körundervisning att i möjligaste mån förläggas utomhus för att undvika nära kroppskontakt. Vi ber därför er att ta med ytterkläder till era lektioner. Vid regn eller dåligt väder flyttar vi inomhus men anpassar undervisningen på så sätt att nära kontakt undviks mellan elever och lärare.


Dramauppspel och avslutning med kören planeras fortfarande att genomföras men med vissa restriktioner, mer info om detta får ni från era lärare.


Vi förbereder oss också på distansundervisning om läget skulle förändras. Skulle detta ske tar respektive lärare kontakt med er. I övrigt hänvisar jag till kommunens hemsida www.vaxholm.se som uppdateras kontinuerligt utifrån folkhälsomyndighetens riktlinjer.


Tveka inte att höra av er till mig och ni har några frågor eller funderingar.


Med vänliga hälsningar
Petri Goman
Kulturskolechef, Vaxholms stad


Information med anledning av Covid-19

2020-03-30

Kulturskolan som all annan verksamhet i kommunen följer folkhälsomyndigheternas rekommendationer.


Vi planerar att fullfölja terminen med uppspel och konserter men vi som så många andra verksamheter planerar för alternativa lösningar beroende på utvecklingen av Covid-19.


För er som måste stanna hemma men ändå vill ha undervisning finns möjligheter till distansundervisning via mail, Skype, Teams etc. Ta kontakt med din lärare för att hitta en lösning som fungerar för er.


Skulle något förändras i vår undervisning tar respektive lärare kontakt med er. I övrigt hänvisar jag er till kommunens hemsida www.vaxholm.se som uppdateras kontinuerligt.

Tveka inte att höra av er till mig och ni har några frågor eller funderingar.

Med vänliga hälsningar
Petri Goman
Kulturskolechef, Vaxholms stad


Anmälan till Kulturskolan

Anmälan görs numera med e-legitimation. Gå till Anmälan och uppsägning. 

 

Bild och form

Kursen är finansierad av Statens kulturråd och därför helt avgiftsfri. Det finns 12 platser i varje grupp. Platser erbjuds med principen ”först till kvarn” och anmälan är nu öppen via vår e-tjänst.

 

Sista lektionstillfället för bild och form är skärtorsdagen 9 april.


Bild och form
Åk 1-3: tisdag kl. 16:00 - 16:50
Åk 4-6: torsdag kl. 16:00 - 16:50

Åk 7-9: tisdag kl. 17:00 - 17:50

Keramik
Åk 3-6: torsdag kl. 17:00-17:50


Bild & form

Lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet

På våra bild & form-träffar kommer vi att jobba med olika tekniker och material. Grunden är att det ska vara lustfyllt att skapa. Vi kommer att teckna, måla, jobba tredimensionellt och experimentera. Ni som deltar får också vara med och önska vad ni vill jobba med.


Bild & form, keramik

Åk 3-6

På bild & form - keramik kommer vi att arbeta främst med keramiklera. Vi lär oss att bearbeta leran och vi provar på olika tekniker som att dreja, ringla och kavla leran.

 

Sidan publicerades: 2020-04-08