logo

Kontakta oss

Besöksadress

Ingenjörvägen 1
Vaxholm

Telefon

08-541 708 80

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Instrument och solosång

Kulturskolan bedriver undervisning i ett flertal instrument inklusive solosång.

Läs mer nedan om de instrument vi undervisar i inklusive solosång. För dig som är yngre och vill sjunga finns körer och sångensembler.

Lektionslängden för instrument och solosång är 20 minuter enskilt alt. 30-40 minuter i grupp om 2 - 3 elever. Från och med åk 7 har du, om så önskas, rätt till 30 minuters lektion mot en högre avgift.


Du får en lektion i veckan under terminstid. Du garanteras 26 lektionstillfällen per läsår. Oftast blir det fler lektionstillfällen och dessa kostar då inget extra.


Om du vill och känner att du skulle klara av att spela två eller fler instrument kontaktar du Kulturskolan.


Det går bra att byta instrument inom Kulturskolan när du har spelat i två år, eller om det inte är kö till det nya instrumentet. Kontakta Kulturskolan om du vill byta instrument.


Vissa instrument kan hyras av Kulturskolan, dock inte blockflöjt, elbas, elgitarr, keyboard, piano eller slagverk.

Eleven får dock själv köpa noter och tillbehör till instrumenten, till exempel rör och harts. Fiol och cello går att hyra tills du kan använda vuxenstorlek. 

Observera att Kulturskolan inte har några instrumentförsäkringar, så eleverna får själva betala för eventuell reparation av instrument om det har gått sönder på grund av vårdslöshet eller slarv.


För mer detaljerad information, läs Riktlinjer för Kulturskolan.
Välja instrument

 

Här kan du läsa om de instrument du kan välja mellan på Vaxholms Kulturskola.