logo

Kontakta oss

Besöksadress

Kemistvägen 8
183 80 Täby

Telefon

08-578 663 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Beställa radonmätning

Hä får du information om hur du går till väga för att beställa radonmätning.

Du kan beställa radonmätning genom Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor eller direkt från ett privat företag. Mätsäsongen är från 1 oktober till 30 april. Mättiden är helst tre månader men minst två månader. Sista datum för att påbörja en mätning är alltså den sista februari.

Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor samarbetar med de radonlaboratorier som är ackrediterade av Swedac. Genom samarbetet kan du som invånare i Vaxholm beställa mätningen genom Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor.

 

Via länkarna nedan nås respektive mätföretags webbplats där du kan beställa mätning och få prisuppgifter.När du beställt radonmätning skickar mätföretaget ut ett mätpaket med mätdosor till dig. Instruktioner som beskriver hur du ska placera ut mätdosorna följer med i mätpaketet. Efter avslutad mätning skickar du tillbaka dosorna till mätföretaget för analys. 

 

En kopia av mätrapporten skickas automatiskt till Södra Roslagens miljö- och hälsoskyddskontor. Resultatet publiceras i deras radonregister.

 

Det finns fler företag på marknaden som förmedlar beställning av radonmätning. På Svensk Radonförenings hemsida hittar du kontaktuppgifter.

 

Sidan publicerades: 2020-05-11