logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Alla besök förbokas

Postadress:
Vaxholms stad
Bygglov- och GIS-enheten
185 83 Vaxholm


Skicka gärna e-post till oss. Vi läser och besvarar mejlen kontinuerligt.

Telefon

Aktuella telefontider finner du under rubriken Telefonrådgivning i menyn.

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Bokningsbara rådgivningsmöten

Bygglov- och GIS-enheten kommer från och med januari 2018 att erbjuda bokningsbara rådgivningsmöten med någon av våra bygglovhandläggare för att gå igenom ditt projekt.

De bokningsbara tiderna vänder sig till dig som ännu inte lämnat in en bygglovsansökan och som vill ha lite tips och råd om hur du ska gå tillväga. Exakt vad som behöver gås igenom anpassas efter dina idéer och projektets omfattning. Längre ner på sidan står vad som behövs från din sida för att kunna boka en av tiderna.

 

Tider för bokning finns:

20 november

15:15-15:55
(Uppbokad)

4 december

15:15-15:55

15 januari

15.15-15:55

29 januari

14:30-15:10

29 januari 

15:15-15:55

12 februari

14:30-15:10

12 februari

15:15-15:55

 

För att kunna boka en tid mejlar du till bygglov@vaxholm.se. Du blir då erbjuden en tid att boka samt information om vad du måste skicka in för att kunna boka tiden. För att kunna boka tiden måste du bland annat kunna:

- ange fastighetsbeteckning.

- presentera vilken/vilka åtgärder som önskas göras.

- skicka med en skiss och förklaring över vad du vill göra.

- formulera några grundfrågor vad det är du skulle vilja ha hjälp med.

 

Tänk på att ju mer du kan presentera innan mötet, ju mer kan vi ta fram information och förbereda svar. Skisser och idéer går bra att presentera utefter den förmåga du själv besitter. Du behöver alltså inte anlita någon för att rita i detta läge.

 

En karta över fastigheten behöver skickas med. På kartan ska du rita in vad det är du vill göra på fastigheten. På hemsidan finns Vaxholmskartan,länk till annan webbplats det är ett karttjänst som du kan använda för att söka fram en kartbild över din fastighet som du sen kan spara ner eller skriva ut. Där hittar du också detaljplaner och antikvariska undersökningar. Titta gärna på det innan du bokar ett möte.

 

De bokningsbara tiderna vänder sig till dig som ska bygga nytt bostads- eller fritidshus. Tiderna kan även bokas om du ska bygga till inom ett område, eller på en fastighet, som har bevarandevärde eller betydande kulturvärden. Rådgivningen fokuserar på de regler och bestämmelser som gäller där du vill bygga samt övriga bygglovsfrågor som kan finnas.

 

Vissa ärenden kan lösas redan på telefon och du behöver kanske inget möte. Är du osäker på om ett möte eller telefon är bästa vägen för ditt projekt så går det bra att höra dig för genom att mejla till bygglov@vaxholm.se eller ringa oss på vår telefontidlänk till annan webbplats.

 

OBS! Om du redan har ett pågående ärende hos oss så ska du kontakta din handläggare och inte använda dig av dessa rådgivningsmöten.

 

Sidan publicerades: 2018-11-09