logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08-541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Fiske

Vaxholms Fiskevårdsområdesförening är den förening som handhar allt fiske som inte är att hänföra till handredskapsfiske.

Det innebär att om du vill fiska med nät eller andra redskap så måste du köpa ett fiskekort av föreningen.


Fiskekortet kostar 300 kr. Information om fiskekort och inbetalningsavi kan erhållas på Turistbyrån eller genom Vaxholms fiskevårdsförenings representant Lars Lindqvist, se relaterad information.

Lars Lindqvist kan även lämna upplysningar i frågor som rör föreningen. Kartskiss över föreningens vatten kan rekvireras från Lars Lindqvist eller sportfiskarnas hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, klicka på "webbkarta 2"


Vaxholms Sportfiskare

Den 1 jan 1996 skedde det stora förändringar inom fisket i Vaxholms kommun och delar av Österåkers kommun (Rydboholms vatten). Vaxholms Fiskevårdsförening bytte namn till VAXHOLMS SPORTFISKARE vilket beror på att Vaxholms stad, Kronan, Domänverket och Rydboholm tillsammans har bildat ett fiskevårdsområde som Länsstyrelsen givit namnet Vaxholms Fiskevårdsområdesförening.

Du som enbart är intresserad av sportfiske med handredskap ska naturligtvis ansluta dig till Vaxholms Sportfiskare. Vi kommer precis som tidigare att anordna klubbtävlingar i mete, pimpel- och spinnfiske. Vi kommer också att ha utbildningar i sportfiske. Vaxholms Sportfiskare har följande medlemsavgifter:

senior 200 kr
pensionär 150 kr

junior 50 kr

Om du vill delta i sanktionerade tävlingar måste du ansöka om individuellt medlemsskap i Sportfiskeförbundet, och där är medlemsavgiften:

senior 340 kr

junior 170 kr

familj 495 kr


 

Sidan publicerades: 2014-08-26