logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Ansvarig förvaltning

Ansvarig nämnd

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Ensamkommande barn och ungdomar

Vaxholm tar emot ensamkommande barn mellan 13 och 17 år.

Vill du hjälpa till?

Vaxholms stad söker familjehem till ensamkommande flyktingbarn och  kontaktfamiljer/jourhem.

 

Alla typer av familjestöd behövs som kan ta emot barn och ungdomar med varierande behov av stöd.

Familjehem sökes

Just nu (180716) sökes familjehem till en 16-årig pojke från Etiopien som har uppehållstillstånd i Sverige. han har en äldre bror som kommer att ha ett eget boende i Vaxholm men finnas för sin lillebror.

 

För mer information hänvisas till socialsekreterare Monique Evervall, 08-541 708 33 och Nicole Nunez-Borgman, 08-541 709 98.

Hur blir man familjehem?

Det finns inga formella krav på hur ett familjehem ska se ut. Familjen ska fungera väl och det ska finnas tid och utrymme (såväl känslomässigt som fysiskt och ekonomiskt) att ta emot ett barn i hemmet.


Socialtjänstens familjehemssekreterare utreder om en familj är lämplig genom samtal, hembesök och intervjuer. Även utdrag från socialregister, polisregister, kronofogden och försäkringskassan görs.


Hinder för att bli familjehem kan vara hög ålder, allvarlig sjukdom, upprepade separationer och ekonomiska problem.


Familjehemmet får regelbundet stöd och handledning samt ekonomisk ersättning. Familjehem arbetar i nära samarbete med socialtjänst, öppenvård och skola utifrån en individuell genomförandeplan.


Tycker ni att det låter intressant eller vill ha mer information? Kontakta oss på socialtjänsten eller går in på denna sida och anmäler ditt intresselänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Särskild förordnad vårdnadshavare

Socialtjänsten i Vaxholm söker personer som kan tänka sig att ta uppdrag som särskild förordnad vårdnadshavare för ensamkommande ungdomar under 18 år som fått uppehållstillstånd men saknar vårdnadshavare i Sverige.


För mer information om vad uppdraget innebär och vilken ersättning som utgår ring gärna familjerättssekreterare Lena Frankow, 08-541 708 56.

 

Sidan publicerades: 2018-12-18