logo

Kontakta oss

Besöksadress

Eriksövägen 27

Telefon

08 - 541 708 00

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Integrationsprojekt

Här hittar du pågående projekt som ska underlätta social inkludering i samhället för nyanlända – allt från projekt på EU-nivå till lokala initiativ i Vaxholm.


 

 

 

 

Projekt VIDA (Välj inkludering, Delaktighet och Aktivitet)

VIDA är ett projekt som ska främja förutsättningar på arbetsmarknaden och leda till social inkludering för nyanlända. VIDA matchar nyanlända med olika föreningsaktiviteter för att skapa fler tillfällen att träna språk, utöka sina nätverk och förbättra sin hälsa.


Projektet ägs av Länsstyrelsen i Stockholm och ska etablera en modell där kommuner, Arbetsförmedling och det civila samhällets organisationer samverkar. Projektet finansieras av Asyl, Migrations- och Integrationsfonden och bygger på NAD-metoden, en modell som tagits fram i Skåne.
 

Vill du veta mer om VIDA eller anmäla aktivitet?

Är ni en förening som kan erbjuda en VIDA-aktivitet? Eller har frågor om samverkan? Kontakta VIDA Nod Norrs projektledare så berättar hon mer. Anmäl VIDA- aktivitet genom att fylla i blanketten "Anmälan VIDA-aktivitet" som du hittar under E-tjänster och blanketter på denna sidan. Ifylld anmälan mejlas till projektledare Tove Eriksson.

Kontakta projektledare för VIDA Nod Norr
Tove Eriksson
E-post: tove.eriksson@osteraker.se
Telefon: 08-54081232 

Följ projektet på Länsstyrelsens webbplats:

www.lansstyrelsen.se/stockholm/VIDAlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

 

En hjälpande hand

Den lokala frivilligorganisationen ”En hjälpande hand” arbetar för att underlätta för nyanlända som kommit till Vaxholm. Bland annat anordnar de gemensamma aktiviteter för nyanlända och Vaxholmsbor, håller i klädinsamling samt driver ett café och mötesplats i Prästgården, dit man kan komma för att fika men också hämta kläder, leksaker, kastruller och annat som behövs för att få livet att fungera. 

 

Är du intresserad av att hjälpa till? Ta gärna kontakt med någon av organisationerna nedan.


Kontakta En hjälpande hand

Rädda Barnen lokalförening Vaxholm
E-post lf.vaxholm@medlem.rb.se

 

Lions Vaxholm
Inger Fridblom
Telefon 070-970 60 98
E-post inger.fridblom@hotmail.com

 

Lena Vannèrus, ideellt arbetande i Svenska kyrkan
Telefon 070-760 45 36
E-post lena.vannerus@gmail.com