logo

Kontakta oss

Besöksadress

Hamngatan 19

Telefon

08-541 709 45

Har du frågor om innehållet på den här sidan

Föräldrar och familj

Avdelningen för barn och unga har något för alla! Här kan du läsa tidningar, lägga pussel, spela datorspel och såklart låna böcker. Vi har böcker för alla om allt mellan himmel och jord.

Inspiration

Som vuxen spelar du en viktig roll för om ditt barn ska bli en läsande individ. Kom tillsammans med era barn och upptäck böckernas värld. Låt er inspireras av vårt utbud och guida era barn in i läsningens förtrollande upplevelser. Vi hjälper gärna till att hitta det som passar just er och era barn.

Högläsning

​Debatten om högläsningens betydelse för barnens språkutveckling har väl inte undgått någon? Det berikar ordförrådet, ger barnet ett bra uttal och en känsla för hur språket låter. Men den främsta anledningen till att läsa högt tillsammans med sina barn är ändå att det är så roligt! Vi har massor med bra tips på böcker att läsa ihop. För alla åldrar. Kom in till oss så visar vi! Välkomna!


Gåvoböcker

Biblioteket delar ut gåvoböcker till alla nyfödda barn och fyraåringar i kommunen. Detta sker i samarbete med BVC där man får ett kort som man sen kan lämna in på biblioteket för att få en bok.


Föräldragrupper

I samarbete med Öppna förskolan bjuder biblioteket in föräldragrupper till ett besök på biblioteket. Vid dessa tillfällen berättar barnbibliotekarien om barns språkutveckling och om vikten av att läsa för sina barn. Även en visning av biblioteket ingår samt boktips och möjlighet att skaffa bibliotekskort.


Barnböcker på andra språk

På biblioteket finns även böcker på andra språk. Vi har böcker för barn och unga på engelska, tyska, franska, spanska, polska, ryska, arabiska och somaliska. Om du söker böcker på nåt annat språk kan du fråga oss på biblioteket. Vi kan hjälpa dig att beställa böcker från Internationella biblioteket. Där finns det böcker på över 120 olika språk. Att beställa böcker för barn och unga är gratis. Kontakta Lotta Hellsten vid frågor kring böcker på andra språk.

 

Böcker till föräldrar

Det finns mycket böcker som riktar sig speciellt till dig som är förälder. Böckerna hittar du på bibliotekets vuxenavdelnings olika faktahyllor och bland tidskrifterna finns bland annat Vi föräldrar.


Dela sidan