Artikeln publicerades 23 december 2020

Alla idrottshallar och utomhusplaner stängda för lagträning

Med anledning av regeringens och Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner för att minska smittspridningen kommer Vaxholms Campus, samt alla kommunens idrottshallar och bollplaner att vara stängda för all föreningsverksamhet fram till 24 januari. Beslutet gäller idrottsutövning i alla åldrar.

Fredag 18 december presenterade regeringen och Folkhälsomyndigheten skärpta restriktioner för att stoppa den stora smittspridningen. I de senaste restriktionerna sägs bland annat att:

”All verksamhet som drivs av staten, regioner och kommuner och inte är nödvändig bör omedelbart stängas fram till 24 januari. Det gäller bland annat badhus, bibliotek, museer och andra verksamheter.”

Regeringen, Ytterligare skärpta rekommendationer 18/12 Länk till annan webbplats.


Lokalt beslut i Stockholmsregionen

Under helgen som följde tog SSR (Samverkan Stockholmsregionen) beslut om vad som ska gälla för kommunerna i Stockholms län. Följande gäller för idrottsutövning:

  • Idrottsanläggningar för inomhusidrott stängs. Detta innefattar simhallar, inomhushallar, ishallar och fotbollstält.
  • Idrottsanläggningar för utomhusidrott kan hållas öppna för att möjliggöra spontanidrott i mindre grupper, dock inte organiserad lagträning. Omklädningsrum kopplade till dessa stängs.
  • ”Allmänhetens åkning” på skridskorinkar stängs på grund av för stora förflyttningar av människor och risk för trängsel.

I Vaxholm är ”allmänhetens åkning” inställd sedan tidigare. Från och med måndag 21 december stängdes också övriga idrottshallar, ishallen och utomhusplaner för organiserade träningar (elitidrottare är undantagna). Stängningen gäller för alla åldrar.

Berörda föreningar kommer att kontaktas av Vaxholms stad.

dekorationsbild corona och julgran