Artikeln publicerades 2 september 2021

Älskade, förbannade tonåring

Vaxholms stad erbjuder kostnadsfria träffar för föräldrar till tonåringar.Träffarna riktar sig till alla föräldrar med barn i åldern 12-18 år, inte bara de som upplever att de har problem.

De utgår från Birgitta Kimbers bok ”Älskade förbannade tonåring” som beskriver forskning om hur tonåringars hjärnor fungerar och ger konkreta verktyg för föräldrar som vill lära sig att samspela bättre med sina ungdomar. Tanken är att stärka de skyddande faktorerna i familjen och förebygga problem.

Under fyra träffar går vi igenom och diskuterar en rad vardagssituationer som de flesta tonårsföräldrar kan känna igen: Tonåringen talar inte längre med dig, hjälper inte till hemma, bråkar med syskon, vill mest vara med sina vänner.

I mötena får du verktyg för hur du kan lotsa din tonåring genom olika situationer. De visar också på betydelsen av dina egna känslor, erfarenheter och behov. Om du förstår dina egna reaktioner i samspel med tonåringen kan du lättare hantera vardagens små och stora kriser.

Temat för träffarna är

  • Grupptryck
  • Jag-budskap
  • Att hålla reda på sin tonåring
  • Att vara uppmärksam på sig själv

För vem: Föräldrar till barn i åldrarna 12-18 år.

Var: Rådhuset

När: 18.30-21.00 den 20 okt, 27 okt, 10 nov, 17 nov

Fika: Ja självklart

Tveka inte att anmäla dig även om träffarna startat.

Anmäl ditt intresse till ungdomsstödet: ungdomsstodet@vaxholm.se

Älskade förbannade tonåring ingår i arbetet med att utveckla föräldrastödet i kommunen och genomförs av Ungdomsstödet inom socialförvaltningen.

Träffarna är kostnadsfria och både material och fika ingår!