Artikeln publicerades 29 juni 2021

Annsofi och Stefan fick årets förtjänsttecken

Stort grattis till Annsofi Lundström Gustafsson och Stefan Gustafsson som tilldelas 2021 års förtjänsttecken! Idag uppvaktades de och fick utöver äran även motta plaketter och blommor på en solig brygga på Eriksö.

Sedan 2012 delar Vaxholms stad ut förtjänsttecken för att hedra och visa uppskattning till kommunmedborgare som uträttat något som främjat kommunen i en vidare bemärkelse.

Under normala omständigheter överlämnas förtjänsttecknet i samband med sammanträdet i kommunfullmäktige i juni. Med anledning av pågående pandemi blev i år platsen för utdelandet en brygga utomhus.

Motiveringen till årets förtjänsttecken

"Med stort engagemang och målinriktat arbete har Stefan Gustafsson och Annsofi Lundström Gustafsson satt Waxholms kanotsällskap på kartan. Inte bara i Vaxholm utan i hela världen. Många är de Vaxholmsungdomar som passerat detta kanotsällskap som medlemmar och aktiva. Sällskapet fostrar ungdomarna till ansvarsfulla medborgare som kommer alla till del. Stefan vet vad som krävs för att bli en bra kanotist och Annsofi vet vad som krävs för att bli en god medborgare i Sverige. Med anledning av detta tilldelas Vaxholms stads förtjänsttecken 2021 Stefan Gustafsson och Annsofi Lundström."

Grattis och hurra!

Bild på de två mottagarna av 2021 års förtjänsttecken, stående på brygga i solen på Eriksö.

Mottagare av 2021 års förtjänsttecken, Stefan Gustafsson och Annsofi Lundström Gustafsson, uppvaktades av kommunstyrelsens ordförande, Malin Forsbrand (C) med blommor, diplom och plakett.