Artikeln publicerades 7 april 2015

Avtal klart med byggentreprenör för nya skolan

Nu återupptas arbetet med att bygga högstadieskolan på Campus Vaxholms-området. Kommunstyrelsen beslutade i mars att utse Erlandssons Bygg Stockholm AB till ny entreprenör och precis innan påskhelgen skrevs avtalet på.

I nära anslutning till idrottsområdet projekterar Vaxholms stad en ny skola för Kulturskolans elever och för 500 elever i årskurs 7 – 9.

Projektet med att bygga den nya skolan avstannade i mitten av 2014, då Vaxholms stad tvingades häva avtalet med den entreprenör som fått i uppdrag att uppföra den nya skolan. Bakgrunden var att entreprenören ansökt om konkurs och inte kunde fullfölja uppdraget.

Nu drar arbetet igång igen

Men nu kan arbetet äntligen starta igen efter att en ny upphandling avslutats. Erlandssons Bygg Stockholm AB kommer nu under de kommande två veckorna presentera en tidplan för byggprojektet, men preliminärt beräknas den nya skolan vara klar inför skolstarten höstterminen 2017.

Följ utvecklingen här på Vaxholms stads webbplats.

Bakgrund

Campus Vaxholm är projektnamnet för det som under de kommande åren allt mer kommer att fyllas med liv. Vaxholms stad projekterar en modern skola för Kulturskolan och årskurs 7 - 9. Skolan förenas med idrottsområdet intill och tanken är att Campus Vaxholm ska erbjuda ungdomar och övriga Vaxholmsbor ett attraktivt och sammanhållet utbud av skola, kultur- och idrottsaktiviteter. Campus Vaxholm ska bli en själfull plats och en naturlig samlingsplats för människor i olika åldrar och med olika intressen.