Artikeln publicerades 29 januari 2021

Biblioteket öppnar för besök 1/2

Vaxholms stadsbibliotek öppnar för besök, samhällsservice och boklån igen från och med måndag 1 februari. Öppettiderna är fortfarande begränsade och maxantalet besökare i lokalen är 5 personer i taget.

Sista veckan i januari öppnade biblioteket för begränsad service och möjligheten att hämta reserverade böcker. Från måndag 1 februari öppnar biblioteket nu hela lokalen men med begränsningar för att minska risken för smittspridning.

Maxantal besökare är 5 personer i taget och maximalt 1 person per sällskap (minderåriga får förstås ha med en vårdnadshavare). Bibliotekets lånedatorer kommer också att kunna användas i max 20 minuter per person.

Begränsningarna gäller till och med 28 februari men kan komma att ändras om pandemiläget ändras.

Eftersom biblioteket just nu inte är en mötesplats finns inga sittplatser och vi ber er göra era ärenden så snabbt som möjligt.

Våra begränsade öppettider:

  • Måndag 13–17
  • Tisdag 10–15
  • Onsdag 10–17
  • Torsdag 10–15
  • Fredag 10–15
  • Lördag 10–14

Digitala babliotekstjänster

Använd gärna biblioteket på distans via bibliotelkets digitala tjänster. Logga in i bibliotekets webbkatalog Länk till annan webbplats. för att se dina lån och låna om böcker. Ring eller e-posta oss om du har frågor, se kontaktuppgifter nedan.

E-böcker, e-ljudböcker och strömmad film

I appen biblio kan du lyssna och läsa böcker. Ladda ner appen från appstore eller play-butiken, logga in med dina biblioteksuppgifter och PIN-kod och börja låna. Du kan låna 2 böcker eller ljudböcker per vecka.

På hemsidan cineasterna.com kan du se film. Leta reda på en film du vill se, logga in med dina biblioteksuppgifter och PIN-kod och börja titta.

Tack för din medverkan och förståelse!
Tillsammans får vi hålla ut och hjälpa till att begränsa smittan.

Kontaktinformation

Telefonnummer: 08-541 709 45 och 08-541 709 44
E-post: biblioteket@vaxholm.se
Besöksadress: Hamngatan 19, Vaxholm