Artikeln publicerades 2 november 2021

Busshållplatsen vid Söderhamnsplan stängd

Efter att gatan vid gästhamnen stängts av för trafik kommer buss 670 tills vidare att vända vid och utgå ifrån färjeläget vid Rindöfärjan. Bussarna kommer inte att köra till hållplatsen vid Söderhamnsplan.

Efter att flera större hål upptäckts i gatan vid gästhamnen i Vaxholm har ett område akut stängts av för trafik från tisdag 2 november. Avspärrningen görs av säkerhetsskäl och gäller området från gästhamnen till busshållplatsen vid Söderhamnen. Undersökningar har visat att marken i området är kraftigt underminerad.

Just nu undersöks omfattningen av skadorna och vilka åtgärder och avstängningar som kommer att behövas framöver. Det är i dagsläget inte klart hur länge området kommer att behöva vara avspärrat. Se karta över avstängningen.

Bussen utgår från Västerhamnsplan

Buss 670 kommer inte att kunna ta sig fram till hållplatsen på Söderhamnsplan och den hållplatsen kommer därför att utgå tills vidare. Bussen kommer istället att vända vid och utgå ifrån Västerhamnsplan, precis vid avfarten från Rindöfärjan.

Trafiken inne i stadskärnan kommer att ledas i en enkelriktad slinga för att fungera så smidigt som möjligt. Se karta över slingan.

Vaxholms stad arbetar också just nu med en rad lösningar till exempel för parkeringar, transporter och framkomlighet i staden. Informationen uppdateras löpande.

Frågor om avstängningen

För frågor kontakta tekniska enheten, e-post tekniska@vaxholm.se.

Buss på Västerhamnsplan