Artikeln publicerades 22 maj 2021

Första byggetappen startar på Norrberget

Onsdag 19 maj fick Besqab tillträde till den första etappen av fastigheten på Norrberget. Nu ska marken förberedas inför bostadsbygge som beräknas komma igång under hösten.

– Nu har nästa viktiga steg i Norrbergsprojektet tagits när Besqab tillträder första etappen. Jag ser framemot fortsatt gott samarbete med att förverkliga planerad bebyggelse på Norrberget, säger Susanne Edén chef för stadsbyggnadsförvaltningen.

Kommunstyrelsens ordförande Malin Forsbrand håller med.

– Det känns väldigt roligt och förväntansfullt att nu få se planerna förverkligas. Från att ha suttit och formulerat kriterier i en markanvisningstävling, till att nu få se det vinnande bidraget komma på plats, är verkligen glädjande. Detta blir ett fint tillskott till vår härliga stadsmiljö.

Det område som Besqab nu köpt av Vaxholms stad och fått tillträde till är den västra delen, som omfattar cirka hälften av det totala markområdet.

Samtidigt pågår nu ansökningar av lagfart, marklov och bygglov och arbetsbodar ska ställas på plats. Efter sommaren ska marken ska förberedas för att bostäder ska kunna byggas.

I september 2022 ska Besqab enligt planen få tillträde till resten av fastigheten.