Artikeln publicerades 3 oktober 2017

Gemensam satsning för att öka uthyrningen av bostäder till nyanlända

I oktober inleder kommunerna i Vaxholm, Täby, Danderyd, Vallentuna och Norrtälje en gemensam informationskampanj för att locka fler privatpersoner att hyra ut sin bostad till nyanlända.

Vaxholm stad arbetar på flera olika sätt med att förbereda boende för nyanlända både på kort och på lång sikt. Som en del i det arbetet har kommunen sedan drygt ett år tillbaka erbjudit privatpersoner att hyra ut sin bostad till kommunen, som i sin tur hyr ut den till nyanlända Vaxholmsbor. Hittills har ett hyreskontrakt skrivits och flera intresserade har hört av sig.

Med förhoppningen om att locka ännu fler att hyra ut sin bostad inleds nu en gemensam informationskampanj tillsammans med kommunerna i Täby, Danderyd, Vallentuna och Norrtälje. Kampanjen består bland annat av ett vykort som skickas hem till alla kommuninvånare.

Samarbetet mellan kommunerna startade redan i våras, och förutom förhoppningen om en ökad uthyrning, så ska själva förmedlingen underlättas genom en gemensam samordnare som har hand om alla kontakter. Satsningen finansieras av Länsstyrelsen och tanken är att samarbetet ska kunna omfattas av fler kommuner framöver.

Är du intresserad av att hyra ut din bostad?

Kontakta samordnare Johan Persliden

Telefon: 08−555 591 81