Artikeln publicerades 24 mars 2020

Håll igång med fysisk aktivitet

I spåren av Covid-19 har många Vaxholmsbor minskad social kontakt för att minska risken för smittspridning. Följden kan bli ohälsosamt stillasittande. Här är tips på aktiviteter med låg risk för smittspridning.

När aktiviteter ställs in och människor uppmanas att stanna hemma är det lätt att den vardagliga fysiska aktiviteten minskar på grund av mer tid inomhus.

Fysisk aktivitet har en stor positiv inverkan på hälsa och välmående och kan också skydda mot sjukdomar som bland annat depression, stress, hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes.

Därför gäller det nu att hålla igång kroppen under rådande omständigheter inte minst bland barn och ungdomar.

Hos flertalet idrottsföreningar i staden fortsätter träningar som vanligt, framför allt hos föreningar med uteträningar. Det finns även föreningar som anpassat sin verksamhet för att försöka möta upp behovet av rörelse hos barn och unga.

Aktiva tips

Här kommer också några förslag på aktiviteter som kan genomföras utomhus, eller platser att besöka för att fortsätta vara aktiv:

  • En daglig promenad eller cykeltur. Ett tips är att ringa en kompis eller mor/farförälder under tiden ni promenerar på varsitt håll.
  • Elljusspåret på Eriksö med ett välutrustat utegym.
  • Besök naturreservatet på Bogesund. Här finns det fina vandringsleder och grillplatser att utforska.
  • Hemmaträning, det finns en uppsjö av tips, pass och idéer på internet.
  • Ta del av stadens utbud av idrott, motion och friluftsliv här; Friluftsliv och motion i Vaxholm

Tillsammans för hälsan

Genom att bibehålla en hälsosam livsstil och samtidigt leva fysiskt åtskilt minskas den sammantagna belastningen på sjukvården och möjligheter för de svårast sjuka att få stöd och vård.