Artikeln publicerades 22 februari 2023

Hörseldag för seniorer 7/3

Tisdag 7 mars arrangeras en hörseldag på träffpunkt Kanonen. Förutom föreläsningar finns möjlighet att göra ett enkelt test som visar om ett större hörseltest behövs. Syn- och hörselinstruktör Cecilia Öhman är på plats liksom HRF (hörselskadades riksförbund) och Hörab, leverantör av hörselutrustning. Anmälan krävs.

Program för hörseldagen:

10:30 Cecilia Öman, syn- och hörselinstruktör, för Österåker och Vaxholms Stad, presenterar sig. Därefter hjälper hon till med byte av filter, rengöring, slang och batterier. Ta med egna tillbehör som egna filter och batterier. Tidsbokning i entrén.

10:45 Bo Arvidsson, Ordförande i HRF lokalföreningen Täby med omnejd (Danderyd, Täby, Vallentuna, Österåker och Vaxholm ingår) berättar om föreningen och vad den kan erbjuda. Efter presentationen finns Bo tillgänglig för enklare hörseltest i lilla caféet. Tidsbokning i entrén.

11:00 Agneta Österman-Lindquist, Ordförande i Hörselskadades distrikt i Stockholms län samt ledamot i HRFs förbundsstyrelse informerar om hörselskador, hur hörselvården fungerar i regionen och vilka förändringar som planeras gällande fritt val av hjälpmedel. Agneta berättar också om sin personliga hörselresa.

12:00 Kari Wallentine, Audionom på Hör AB, berättar om hur det går till när man prövar ut en hörapparat.

13:00 Ulf Olsson, Vice ordförande i HRF förbundsstyrelsen föreläser om hörapparater och andra hörselhjälpmedel och det senaste inom området. Ulf har själv en hörselskada och är utbildad hörselingenjör och civilingenjör. Han har i flera år arbetat inom hörselvården då främst med hörteknik.

När var hur

När: tisdag 7 mars klockan 10.30–15.00.

Var: träffpunkt Kanonen, Hamngatan Vaxholm.

Anmälan: görs till seniorstödjare Camilla Eriksson, e-post: camilla.eriksson@vaxholm.se eller telefon 08-522 426 23. Vi bjuder på kaffe, kakor och frukt.