Artikeln publicerades 26 augusti 2021

Hurra för Östersjön!

Sista torsdagen i augusti firas Östersjödagen i länderna runt Östersjön. Målet är inte bara att fira utan också att öka kunskapen om vårt innanhav.

Östersjödagen har firats sista torsdagen i augusti sedan 2019. Dagen grundades i Finland av John Nurminens Stiftelse och målet med dagen är att få oss alla att njuta av vår unika Östersjö och samtidigt göra konkreta gärningar för dess bästa. Avsikten är inte bara att fira, utan också att öka kunskaperna om Östersjöns mångskiftande natur, kultur och historia.

Konsert med Östersjön som tema

I Stockholm kommer Sveriges Radiosymfoniker på torsdagen klockan 19.00 att hålla en konsert med Östersjön som tema. Du kan höra konserten i SR P2.

För nyfikna finns det möjlighet att följa dykare från föreningarna Håll Sverige rent och Rena Mälaren som kommer genomföra skräpdyk vid Skeppsholmen klockan 17.00–18.30.

Fler aktiviteter

Östersjödagens webblats Länk till annan webbplats. hittar du fler aktiviteter, bland annat recept på hur man kan tillaga sin egna Östersjömeny hemma i köket eller att lyssna på en saga samtidigt som du färglägger mörtens äventyr.