Artikeln publicerades 25 september 2021

Krisberedskapsveckan – är du redo?

På måndag 27 september inleds årets krisberedskapsvecka. Kampanjen görs för att öka människors motståndskraft inför samhällskriser. Hur förberedd är du? På söndag 3 oktober finns Vaxholms civilförsvarsförening på plats på kajen för att informera om hemberedskap.

Krisberedskapsveckan genomförs 27 september–3 oktober och syftar bland annat till att fler privatpersoner skaffar sig en egenberedskap.

Huvudbudskaper för kampanjen är att varje människa är en viktig resurs i vårt lands samlade förmåga att möta olika hot.

Aktiviteter i Vaxholm

På söndag 3 oktober kommer Vaxholms civilförsvarsförening att vara på plats på Vaxholms kaj på Söderhamnsplan för att informera om och diskutera hemberedskap. Räddningstjänsten, polisen och scouterna finns också representerade.

När och var: söndag 3 oktober klockan 11.00–15.00 på Söderhamnsplan i Vaxholm.

Är du redo?

Du kan själv stämma av så att du är beredd om en kris skulle komma snabbt. I Civilförsvarförbundets folder om egenberedskap kan du enkelt stämma av i checklistor så att du har det som behövs för att vara redo. Listorna tar upp områden som mat, vatten och värme.

Broschyren hittar du här Pdf, 1.7 MB.

Under beredskapsveckan finns samma broschyr också att hämta i kommunhusets reception, på biblioteket och i flera av Vaxholms butiker.

Vill du lära dig ännu mer om hemberedskap? Anmäl dig till en kurs hos Civilförsvarsförbundet. Vill du ta ett steg till för att förbättra beredskapen är du välkommen att bli medlem i Vaxholms civilförsvarsförening.

För mer information om kurser och medlemsskap kontakta ordförande Yvonnè Antoft, e-post vaxholm@civil2.se.