Artikeln publicerades 16 oktober 2017

Kulturnatten i Vaxholm

Ett årligt evenemang för stadens invånare och besökare. Den sjätte Kulturnatten i ordningen gav publikrekord.

Fredag den 13 oktober bjöd Kulturnatten på ett fullspäckat program som innehöll musik, konst och historia på sju olika scener.

Det var storytelling på biografteatern. Workshop i måleri för barn och vuxna i Rådhuset. Konserter i både kyrkan och biografteatern. Utställningar av alla dess slag i Rådhuset och ute på kastellet. Författarbesök och mycket mer på biblioteket. Guidad visning på hembygdsgården samt Flamencodans på den nya fantastiska scenen i Kronängsskolan.

Under kulturnatten den 13 oktober tilldelades också Josefin Wilkens och Nikolai Fabricius Vaxholms stads kulturstipendium. Utdelningen skedde i kyrkan och det var Malin Forsbrand (C), ordförande i nämnden för teknik, fritid och kultur som delade ut stipendiet.

Josefin Wilkens är född och uppvuxen i Vaxholm. Hon tilldelades Vaxholms stads kulturstipendium som ett bidrag för finansiering av material vid sin masterutbildning på Textilhögskolan i Borås.

Josefins arbeten berör genom hennes förmåga att förmedla känslor genom textil, färg och form och skapa unika verk med kroppen som fokus.

Nikolai Fabricius, uppvuxen i Vaxholm, tilldelades Vaxholms stads kulturstipendium som ett bidrag till att finansiera sina studier vid Arkitektskolan KTH. Bidraget skall gå till material såsom verktyg och mjukvaror.

Nikolai visar prov på enastående begåvning då han förutom sina otroligt fina arbetsprover blivit antagen till KTH Arkitektskolan med högsta möjliga antagningspoäng.

Dessutom nominerades Jan Sjöberg av sina grannar för sitt arbete med att renovera två äldre fastigheter på Torggatan i Vaxholm. En från mitten av 1700-talet och en från mitten av 1800-talet.

Vaxholm stad uppmärksammade hans arbete med en vacker blombukett.

Utan alla er som planerade, genomförde och besökte årets kulturnatt hade detta, nu allt mer etablerade evenemang, inte kunnat avfyras med ett sådant brett och färgstarkt spektra.

Tusen tack, tillsammans gjorde vi det igen!