Artikeln publicerades 30 september 2020

Kulturnattens biljetter släpps 1/10

Genom att begränsa antal deltagare och publik satsar kulturrådet på att fira Vaxholms kulturnatt i en något krympt version fredag 9 oktober.

– Vi behöver alla något att glädjas åt i dessa tider och vi hoppas kunna ge en hel del positiv energi till vaxholmarna, säger projektledaren Christina Nilsson.Eftersom det inte är tillåtet att samlas i stora grupper har kulturrådet som arrangerar Kulturnatten i Vaxholm fått satsa på många små grupper och föreställningar istället för mingel och storpublik.

Det blir en lång rad föreställningar på olika platser i Vaxholm med begränsat antal i publiken.

Biljett krävs till de flesta föreställningar.

– Det blir den minsta kulturnatten hittills men kanske den viktigaste, säger Christina Nilsson.

Musik, drama och cirkusskola

Bland annat erbjuds storytelling på bion för alla åldrar från 10 år, filmaren Tom Alandh kommer och pratar om sina filmer och Claes Moser från antikrundan i SVT föreläser på rådhuset och håller visning på villa Akleja. På Kronängsskolan kommer en dramagrupp från kulturskolan att spela teater för liten publik från 5 år och barn kommer att få prova på leranimation. På Storstugan blir det cirkusskola i mindre grupper.

Åsa Jinder, riksspelman och nyckelharpist, kommer till Kronängsskolan och håller konsert för max 40 personer.

Konserterna i Kronängsskolans aula kommer att streamas så att alla kan se detta på Youtube direktsänd eller i efterhand.

Du hittar dem på Youtubeknalen Vaxholm tv Länk till annan webbplats.

Den populära eldshowen utanför skolan kommer tillbaka men den här gången på med biljettkrav för att undvika trängsel. Även eldshowen kommer att streamas.

Biljett är ett krav

Biljetter krävs till nästan alla evenemang. Du hämtar dem gratis på Vaxholms stadsbibliotek eller på turistbyrån. Antalet biljetter är mycket begränsat liksom antalet biljetter varje person får hämta ut. Det är först till kvarn som gäller.